…en ik heb de 102de nodig.
’s Avonds had ik echter minder inspiratie. Toen ik aan het avondeten begon, wist ik zelf niet waar het naartoe zou gaan. Ik deed van ‘oh, het is verlof, alles is mogelijk, ik zie wel waar ik zin in heb, blablaba.’
WEEK 18: 101 PASTASOORTEN…
Vrijdag 26 april 2014 Gemarineerde
groentjes met gerookte zalm, rijstnoedels en yoghurtdressing
Zaterdag 27 april 2013 Champignonsoep
met broodje Caprese (veggie)
Zondag 28 april 2013 Champignonsoep met
broodje Caprese – the sequel (veggie – the sequel)
Maandag 29 april 2013 Pasta met groentecurry en scampi’s
Dinsdag 30 april 2013 Macaroni Orecchiette
met witloof en hesp in kaassaus
Woensdag 1 mei 2013 On verra (couscoussalade met makreel en dilledressing)
Donderdag 2 mei 2013 Gevulde paprika’s
met rijst
Op vrijdag werden verschillende
probeersels een gerecht dat alles had. Ik zou nu kunnen beginnen over texturen
en bite, over frisheid en aciditeit,
over zachtheid en creaminess en
vooral over heel veel smaak! Maar ik ga de foto voor zich laten spreken (en
weldra het recept posten).
‘Maak mij eens, maak mij eens!’ |
In het weekend was ik alleen thuis.
Ocharme. Maar ik had champignonsoep, Caprese-broodjes en een digibox vol in te
halen series om me te troosten.
Op maandag maakte ik een hele lekkere
curry met witloof en courgette. En op dinsdag besloot ik om de witloofstronkjes
die net buiten de curryboot waren gevallen onder te dompelen in een kaassaus.
Ik had immers ontzettend veel zin in witloofrolletjes met hesp in kaassaus,
maar dan als macaroni.
Pasta met groentecurry en scampi's |
Wanneer je – in alfabetische volgorde –
capellini, conchiglie, conchiglioni, coquillettes, gnocchi, lasagne, mafaldine,
orecchiette, paccheri, penne, pizzoccheri, risone, spaghetti, spaghetti al nero
di seppia, spaghettini, spirelli, spirelli tricolore, tortiglioni en vermicelli
in huis hebt, ga je er op een of andere manier van uit dat je ook wel macaroni
in je kast zal vinden. Niets blijkt echter minder waar. Gelukkig was orie-,
ori-, ore-, orecchiette een goede stand-in. Het duurt alleen wat langer om
juist te typen.
Orie-, ori-, ore-… pasta met witloof en
hesp in kaassaus |
Op woensdag moest ik niet werken, dat
gaf me ’s morgens de tijd om voor een verrassingsontbijtje te zorgen.
Banana pancakes, baby! (2 overrijpe bananen prakken, mengen met 3 eitjes, op smaak brengen met kaneelpoeder en bakken in een beetje boter. Healthy yummyness in disguise!) |
’s Avonds had ik echter minder inspiratie. Toen ik aan het avondeten begon, wist ik zelf niet waar het naartoe zou gaan. Ik deed van ‘oh, het is verlof, alles is mogelijk, ik zie wel waar ik zin in heb, blablaba.’
Meestal heb ik een plan. Ik hou van een
plan. Een plan zorgt voor rust in mijn hoofd en geeft me zelfvertrouwen. Maar soms,
heel af en toe, weet ik echt niet wat te maken. Op zo’n dagen wacht ik tot ik het
late uur, mijn knorrende maag en die van Merlot écht niet meer kan negeren, strompel
ik naar de kasten, trek ze allemaal open en haal er wat dingen uit. Daarmee doe
ik dan iets, en uiteindelijk gooi ik alles samen en kijk ik dan wat ik
eigenlijk heb gemaakt. Deze keer bleek dat een hele lekkere en gezonde
couscoussalade met gerookte makreel en een romige dilledressing te zijn. Yay me.
Couscoussalade met makreel en dilledressing |
Back
to a plan op donderdag.
Ik maakte voor het eerst gevulde paprika’s. En die maak ik sowieso nog. Al was
het maar omdat ze zo fotogeniek zijn. Het feit dat ik ooit paprika’s links heb
laten liggen, is het bewijs dat pubers stomme dingen doen.
Gevulde paprika's |
Gevulde paprika's |
Gevulde paprika met rijst |
Stomme dingen, zeg ik u!
Reacties
Een reactie posten