Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond bananenbrood (Geen vetstof! Geen suiker! Geen bloem!)

Een cake zonder vetstof, zonder suiker, zonder bloem, zonder schuldgevoelens, maar o zo mmmmm! Ik belóóf het.


Wat heb je nodig?
  • 4 (over)rijpe bananen (Hoe rijper, hoe zoeter, hoe beter!)
  • 75 g dadels
  • 3 eieren
  • 75 g havermout
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 zakje (16 g) bakpoeder
  • Zout
Optioneel
  • 50 g (gebroken) lijnzaad/chiazaadjes/hennepzaad
  • 50 rozijntjes
  • 100 g chocoladestukjes
  • 100 g noten
  • 2 zoete appels, in stukjes
  • 1-2 el kaneelpoeder/speculaaskruiden
  • 2 el rauw cacaopoeder
Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 175°.

2. Doe de havermout in een blender en mix tot je havermeel krijgt. Doe dat in een mengkom.

3. Doe nu de dadels in je blender en mix tot zoete ‘puree’. Doe dan de bananen erbij en mix tot je een homogene plakkerige massa verkrijgt. Doe die bij de havermout. Voeg ook de eitjes, het amandelpoeder, bakpoeder en een snuifje zout toe en meng alles met een garde onder elkaar.

4. Dit is de basis en kan zo al de oven in. Maar je kan nu ook nog dingen gaan toevoegen om je bananenbrood op te leuken. Hierboven – bij ‘optioneel’ – gaf ik enkele suggesties. Wat ik sowieso zou aanraden, is het lijnzaad, omdat dat je cake extra gezond maakt. Ik vergat het deze keer domweg en voegde enkel 100 g pure chocoladedruppels toe. Sommige dingen kan je ook combineren, bijvoorbeeld appeltjes en kaneel, of noten en rozijntjes. Het is maar net wat je lekker vindt!

5. Wanneer je alles hebt toegevoegd wat je wou, mag het beslag in een ingevette en bebloemde vorm (of een vorm bekleed met bakpapier). Bak het bananenbrood 50 minuten op 175°. Laat het daarna zo’n 10-15 minuutjes afkoelen in de vorm, dan krijg je het er makkelijker uit. Laat het bananenbrood verder afkoelen op een rooster.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!) het logo is gemaakt de lettertypes- en groottes zijn gekozen de knopen over de kleuren zijn doorgehakt mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje Niet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK! Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst. Mijn