Een
cake zonder vetstof, zonder suiker, zonder bloem, zonder schuldgevoelens, maar
o zo mmmmm! Ik belóóf het.
Wat heb je nodig?
- 4 (over)rijpe bananen (Hoe rijper, hoe zoeter, hoe beter!)
- 75 g dadels
- 3 eieren
- 75 g havermout
- 75 g amandelpoeder
- 1 zakje (16 g) bakpoeder
- Zout
Optioneel
- 50 g (gebroken) lijnzaad/chiazaadjes/hennepzaad
- 50 rozijntjes
- 100 g chocoladestukjes
- 100 g noten
- 2 zoete appels, in stukjes
- 1-2 el kaneelpoeder/speculaaskruiden
- 2 el rauw cacaopoeder
- …
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 175°.
2. Doe de havermout in een blender en
mix tot je havermeel krijgt. Doe dat in een mengkom.
3. Doe nu de dadels in je blender en mix
tot zoete ‘puree’. Doe dan de bananen erbij en mix tot je een homogene
plakkerige massa verkrijgt. Doe die bij de havermout. Voeg ook de eitjes, het amandelpoeder,
bakpoeder en een snuifje zout toe en meng alles met een garde onder elkaar.
4. Dit is de basis en kan zo al de oven
in. Maar je kan nu ook nog dingen gaan toevoegen om je bananenbrood op te
leuken. Hierboven – bij ‘optioneel’ – gaf ik enkele suggesties. Wat ik sowieso zou
aanraden, is het lijnzaad, omdat dat je cake extra gezond maakt. Ik vergat het deze
keer domweg en voegde enkel 100 g pure chocoladedruppels toe. Sommige dingen
kan je ook combineren, bijvoorbeeld appeltjes en kaneel, of noten en
rozijntjes. Het is maar net wat je lekker vindt!
5. Wanneer je alles hebt toegevoegd wat
je wou, mag het beslag in een ingevette en bebloemde vorm (of een vorm bekleed met
bakpapier). Bak het bananenbrood 50 minuten op 175°. Laat het daarna zo’n 10-15
minuutjes afkoelen in de vorm, dan krijg je het er makkelijker uit. Laat het
bananenbrood verder afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten