Volgens
mij klopt dat van die rijstpap niet, hoor. In de hemel eten ze waarschijnlijk
pruimencrumble met kaneel en vanille-ijs. Dat van die gouden lepeltjes wil ik wel
nog aannemen.
Vooraleer
ik een dessertje post, moet het al écht heel lekker zijn. En dat is dit zeker!
Lekkerder dan appelcrumble als je ’t mij vraagt. En niet eens zo ongezond, maak ik mezelf wijs. Er
zit havermout in. En fruit. *Kuch* en boter en suiker *kuch kuch*.
Maar
zondigen mag van mij. Al heb ik wel twee voorwaarden voor mezelf: het mag niet
al te vaak gebeuren en ik moet van elke hap 100% genieten, zodat elke calorie
het 100% waard is geweest. Het al dan niet hebben van een schuldgevoel achteraf
is voor mij de maatstaf of ik aan mijn twee voorwaarden heb voldaan. De beste
zondes zijn die zonder schuldgevoel.
Pruimencrumble met vanille-ijs |
Wat heb je nodig (4 personen)?
- 80 g bloem
- 65 g havermout
- 65 g rietsuiker
- 25 g speculaas, verkruimeld
- 75 g boter, op kamertemperatuur
- 8 pruimen
- 8 gedroogde pruimen
- Kaneelpoeder
- 4 bollen vanille-ijs
Wat moet je doen?
1. Doe alle ingrediënten voor de crumble
in een mengkom: de bloem, havermout, rietsuiker, speculaaskruimels en de zachte
boter die je in blokjes hebt gesneden. Meng alles met je handen tot je een
mooie crumble krijgt. In het begin kan het lijken alsof het nooit goed komt,
maar het komt altijd goed, geloof me.
2. Snijd de pruimen in 2 en verwijder de
pit. Snijd elke helft nog eens in 2. Snijd ook de gedroogde pruimen in 4
stukjes.
3. Verdeel de pruimen over 4 ovenvaste
schaaltjes (of 1 grote ovenschaal als je er geen op individuele grootte hebt),
strooi er een beetje kaneelpoeder over en meng eens door mekaar.
4. Verdeel de crumble over de pruimen.
5. Bak de pruimencrumble 30 minuten op
180°C.
6. Werk af met een bolletje vanille-ijs.
Reacties
Een reactie posten