Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik
kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!
Oké,
oké, ik weet het, Kerstmis is al voorbij, maar ik maakte dit wel vóór Kerstmis.
En trouwens: een lichte week tussen kerst en nieuw lijkt me ook geen slecht
idee! Bovendien heb je aan deze pasta zo belachelijk weinig werk dat het
misschien een heel welkom recept is om te compenseren voor alle uren die je in
de keuken hebt doorgebracht voor de bereiding van het kerstmaal. En als dat
niet zo is, dan verzin je zelf maar een andere reden, want deze pasta moet je
absoluut eens maken als je van de pure smaken van Italië houdt.
Dit
recept is voor vier personen. Het
kan absoluut ook voor twee, maar dan heb je van heel veel groentjes een halfje
nodig, en dat maakt het gewoon nodeloos lastig.
Provençaalse pasta |
Wat heb je nodig?
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 zoete puntpaprika
- 2 tomaten
- Peper & zout
- Olijfolie
- Citroensap
- Parmezaanse kaas
- Volkoren spaghetti (Ik reken telkens 80 g per persoon.)
Wat moet je doen?
De oven voorverwarmen op 220°C en de
pasta koken.
De aubergine, courgette en puntpaprika
wassen, de tomaten en de puntpaprika ontvellen, alle groenten in hapklare
stukken snijden, ze in een ovenschotel storten, besprenkelen met olijfolie en een
beetje citroensap, voldoende kruiden met peper en zout en de ovenschotel zo’n
15 tot 20 minuutjes in de voorverwarmde oven schuiven.
Zet, wanneer alle groenten gaar zijn,
nog 3 tot 5 minuutjes de grillstand op om ze ook een kleurtje te geven.
Haal de schotel uit de oven, stort de
gare pasta erin, meng en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.
Provençaalse pasta (met chorizo) |
(Niet-zo-light) variatie (voor de niet-zo-veggies)!
Ook lekker met krokant gebakken chorizoschijfjes(*).
Waarschijnlijk ook lekker wanneer je enkele
halve champignons en enkele teentjes
knoflook bij in de ovenschotel legt.
(*) Zegt Merlot.
Reacties
Een reactie posten