Doorgaan naar hoofdcontent

Christmas Countdown-recept:
Provençaalse pasta

Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!

Oké, oké, ik weet het, Kerstmis is al voorbij, maar ik maakte dit wel vóór Kerstmis. En trouwens: een lichte week tussen kerst en nieuw lijkt me ook geen slecht idee! Bovendien heb je aan deze pasta zo belachelijk weinig werk dat het misschien een heel welkom recept is om te compenseren voor alle uren die je in de keuken hebt doorgebracht voor de bereiding van het kerstmaal. En als dat niet zo is, dan verzin je zelf maar een andere reden, want deze pasta moet je absoluut eens maken als je van de pure smaken van Italië houdt.

Dit recept is voor vier personen. Het kan absoluut ook voor twee, maar dan heb je van heel veel groentjes een halfje nodig, en dat maakt het gewoon nodeloos lastig.

Provençaalse pasta

Wat heb je nodig?
  • aubergine
  • courgette
  • zoete puntpaprika
  • tomaten
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Parmezaanse kaas
  • Volkoren spaghetti (Ik reken telkens 80 g per persoon.)
Wat moet je doen?

De oven voorverwarmen op 220°C en de pasta koken.

De aubergine, courgette en puntpaprika wassen, de tomaten en de puntpaprika ontvellen, alle groenten in hapklare stukken snijden, ze in een ovenschotel storten, besprenkelen met olijfolie en een beetje citroensap, voldoende kruiden met peper en zout en de ovenschotel zo’n 15 tot 20 minuutjes in de voorverwarmde oven schuiven.

Zet, wanneer alle groenten gaar zijn, nog 3 tot 5 minuutjes de grillstand op om ze ook een kleurtje te geven.

Haal de schotel uit de oven, stort de gare pasta erin, meng en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.

Provençaalse pasta (met chorizo)

(Niet-zo-light) variatie (voor de niet-zo-veggies)!

Ook lekker met krokant gebakken chorizoschijfjes(*).

Waarschijnlijk ook lekker wanneer je enkele halve champignons en enkele teentjes knoflook bij in de ovenschotel legt.

(*) Zegt Merlot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.