Doorgaan naar hoofdcontent

Christmas Countdown-recept:
Provençaalse pasta

Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!

Oké, oké, ik weet het, Kerstmis is al voorbij, maar ik maakte dit wel vóór Kerstmis. En trouwens: een lichte week tussen kerst en nieuw lijkt me ook geen slecht idee! Bovendien heb je aan deze pasta zo belachelijk weinig werk dat het misschien een heel welkom recept is om te compenseren voor alle uren die je in de keuken hebt doorgebracht voor de bereiding van het kerstmaal. En als dat niet zo is, dan verzin je zelf maar een andere reden, want deze pasta moet je absoluut eens maken als je van de pure smaken van Italië houdt.

Dit recept is voor vier personen. Het kan absoluut ook voor twee, maar dan heb je van heel veel groentjes een halfje nodig, en dat maakt het gewoon nodeloos lastig.

Provençaalse pasta

Wat heb je nodig?
  • aubergine
  • courgette
  • zoete puntpaprika
  • tomaten
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Parmezaanse kaas
  • Volkoren spaghetti (Ik reken telkens 80 g per persoon.)
Wat moet je doen?

De oven voorverwarmen op 220°C en de pasta koken.

De aubergine, courgette en puntpaprika wassen, de tomaten en de puntpaprika ontvellen, alle groenten in hapklare stukken snijden, ze in een ovenschotel storten, besprenkelen met olijfolie en een beetje citroensap, voldoende kruiden met peper en zout en de ovenschotel zo’n 15 tot 20 minuutjes in de voorverwarmde oven schuiven.

Zet, wanneer alle groenten gaar zijn, nog 3 tot 5 minuutjes de grillstand op om ze ook een kleurtje te geven.

Haal de schotel uit de oven, stort de gare pasta erin, meng en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.

Provençaalse pasta (met chorizo)

(Niet-zo-light) variatie (voor de niet-zo-veggies)!

Ook lekker met krokant gebakken chorizoschijfjes(*).

Waarschijnlijk ook lekker wanneer je enkele halve champignons en enkele teentjes knoflook bij in de ovenschotel legt.

(*) Zegt Merlot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri