Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik
kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!
Een
ongewone groentecombinatie die zorgt voor onverwachte harmonie in je bord. Hello
Italy, this is Belgium.
Witlooflinguine |
Wat heb je nodig (voor 2)?
- 1 grote rode ui
- 250 g kleine champignonnetjes
- 2 à 3 stronkjes witloof (Naargelang de dikte.)
- Witte wijnazijn van muskaatdruiven (Of witte balsamicoazijn als je dat toevallig in huis of gewoon liever hebt.)
- Eventueel een beetje suiker (Of honing.)
- Peper & zout
- Bakboter
- En moet ik ook nog de linguine vermelden?
Wat moet je doen?
Zet het water voor de pasta al maar op,
want straks ga je een beetje pastakookvocht nodig hebben voor bij de groentjes!
Zo, dat kan je al niet meer vergeten.
Snijd nu de rode ui in halve ringen en stoof ze aan in een beetje bakboter in
een kleefpan die groot genoeg om alle ingrediënten uiteindelijk eventjes samen
te huisvesten.
Terwijl de rode uiringetjes bakken, kan
je de champignons proper maken (niet met water!) en de grootste exemplaartjes
in vier snijden. Wanneer je daarmee klaar bent, zijn de uien normaal wel
glazig, dus dan kan je de champignons toevoegen en mee laten bakken. Ze mogen
echt een kleurtje krijgen.
Ondertussen kan je de stronkjes witloof
wassen en snijden. Dikke stronkjes mag je in de lengte halveren, bij dunne
stronkjes is dat zeker niet nodig. Snijd de gehalveerde stronkjes in halve
ringetjes en/of de hele stronkjes in ringetjes.
Wanneer de champignonnetjes een kleurtje
hebben, mogen de witloofsnippers bij in de pan en is het kruidentijd: peper en
zout. Geef ook het witloof eventjes de tijd om mee aan te stoven en blus daarna
de pan met een scheut witte wijnazijn van muskaatdruiven (of witte
balsamicoazijn).
Proef eens. Als het voor jou wat zoeter
mag, voeg je maar zo’n anderhalf theelepeltje witte suiker of een beetje
lopende honing toe. Vind je dat niet nodig? Ja, dan moet je dat niet doen, hé!
Voeg ook een beetje (gezouten) pastakookvocht toe om een beetje meer ‘saus’ te
krijgen.
Wanneer de pasta beetgaar is, mag hij
mee in de pot van de groentjes. Mengen, mengen, mengen, opscheppen en opeten!
Voor de variatie
Nog niet geprobeerd, maar wel
geïnteresseerd in hoe het zou zijn als je (verse) dragon toevoegt…
Reacties
Een reactie posten