Doorgaan naar hoofdcontent

Christmas Countdown-recept:
Witlooflinguine

Dankzij mijn Christmas Countdown-recepten word ik kerstcalorieloos klaar voor een nieuw jaar!

Een ongewone groentecombinatie die zorgt voor onverwachte harmonie in je bord. Hello Italy, this is Belgium.

Witlooflinguine

Wat heb je nodig (voor 2)?
  • 1 grote rode ui
  • 250 g kleine champignonnetjes
  • 2 à 3 stronkjes witloof (Naargelang de dikte.)
  • Witte wijnazijn van muskaatdruiven (Of witte balsamicoazijn als je dat toevallig in huis of gewoon liever hebt.)
  • Eventueel een beetje suiker (Of honing.)
  • Peper & zout
  • Bakboter
  • En moet ik ook nog de linguine vermelden?

Wat moet je doen?

Zet het water voor de pasta al maar op, want straks ga je een beetje pastakookvocht nodig hebben voor bij de groentjes!

Zo, dat kan je al niet meer vergeten. Snijd nu de rode ui in halve ringen en stoof ze aan in een beetje bakboter in een kleefpan die groot genoeg om alle ingrediënten uiteindelijk eventjes samen te huisvesten.

Terwijl de rode uiringetjes bakken, kan je de champignons proper maken (niet met water!) en de grootste exemplaartjes in vier snijden. Wanneer je daarmee klaar bent, zijn de uien normaal wel glazig, dus dan kan je de champignons toevoegen en mee laten bakken. Ze mogen echt een kleurtje krijgen.

Ondertussen kan je de stronkjes witloof wassen en snijden. Dikke stronkjes mag je in de lengte halveren, bij dunne stronkjes is dat zeker niet nodig. Snijd de gehalveerde stronkjes in halve ringetjes en/of de hele stronkjes in ringetjes.

Wanneer de champignonnetjes een kleurtje hebben, mogen de witloofsnippers bij in de pan en is het kruidentijd: peper en zout. Geef ook het witloof eventjes de tijd om mee aan te stoven en blus daarna de pan met een scheut witte wijnazijn van muskaatdruiven (of witte balsamicoazijn).

Proef eens. Als het voor jou wat zoeter mag, voeg je maar zo’n anderhalf theelepeltje witte suiker of een beetje lopende honing toe. Vind je dat niet nodig? Ja, dan moet je dat niet doen, hé! Voeg ook een beetje (gezouten) pastakookvocht toe om een beetje meer ‘saus’ te krijgen.

Wanneer de pasta beetgaar is, mag hij mee in de pot van de groentjes. Mengen, mengen, mengen, opscheppen en opeten!

Voor de variatie

Nog niet geprobeerd, maar wel geïnteresseerd in hoe het zou zijn als je (verse) dragon toevoegt…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.