Weet je nog toen ik zei dat ik minstens
twee keer per week vlees uit m’n diepvries moest wegwerken? Geloofde je dat?
Wel, ik was toen vergeten te specificeren dat wanneer ik twee keer per week
vlees op het menu zet, maar er maar één stukje vlees uit de diepvries verdwijnt,
dat ook telt. Dus ik heb niet gefaald! Hé? Hé?
Marokkaans-mediterrane quinoasalade |
WEEK 3: QUINOADOOP
Vrijdag 11 januari 2013: On
verra
Zaterdag 12 januari 2013: Huwelijksfeest Ecarlate & Céladon
Zondag 13 januari 2013: Paddenstoelenpasta à la truffe met scampi’s
Maandag 14 januari 2013: Kruidige pompoencouscous
Dinsdag 15 januari 2013: Preipuree met zure room en zalm
Rosbief
met portosaus, worteltjes&erwtjes en grillpatatjes
Woensdag
16 januari 2013: Pitabroodjes met
overschot eergisteren, overschot gisteren en erwtenspread
Donderdag 17 januari 2013: Marokkaans-mediterrane quinoasalade
Voor een keertje werd er eens niet op
vrijdag, maar pas op zaterdag naar de winkel gegaan. Op vrijdag deden we dus
van on verra. Op zaterdag werden we
verwacht op het huwelijksfeest van mijn supervriendin Ecarlate. Ik kan niemand
bedenken die het harder verdient om absurd gelukkig te zijn met haar kersverse superman
dan zij!
Op zondag mocht ik terug koken! Ik weet
het, ik weet het, weeral truffel. Nu is het potje leeg, hoor! Op maandag
experimenteerde ik een vegetarische couscous bij elkaar, niets ongewoons dus. Op
dinsdag herinnerde ik me mijn minstens-tweemaal-vlees-per-week-voornemen,
onderdrukte ik eventjes een lach en haalde dan toch maar een rosbief uit de
diepvries. Ik kookte gewone Belgische kost bij elkaar en werd achteraf
overvallen door het gevoel dat zoiets toch echt niet mijn ding is.
Ik zorgde opzettelijk voor een restje
rosbief omdat ik van de dag daarvoor nog een restje champignonnetjes had. Ik smeedde
een plannetje met beide: ik ging nog eens toveren met pitabroodjes! Zo lekker
dat het receptje misschien wel volgt!
En dan kwam donderdag. Quinoadoopdag. Omdat
ik de smaak van quinoa nog niet kende, koos ik voor mijn immer betrouwbare
Marokkaans-mediterrane combinatie. Ik heb twee dingen geleerd. Als je quinoa
gaat klaarmaken, moet je zorgen dat je een zeef in huis hebt. Niet enkel een
vergiet.(*) En je moet op voorhand eens opzoeken hoeveel gram quinoa en hoeveel
milliliter water je precies moet nemen.(**) Onze quinoadoop was dus een beetje
waterachtig. Toepasselijk wel.
(*) Je moet quinoa blijkbaar eerst goed
spoelen om de bittere smaak weg te krijgen. En dat is veel gemakkelijker gezegd
dan gedaan als je enkel een vergiet hebt waarvan de gaatjes groter zijn dan de
quinoakorrels zelf.
(**) Tips zijn welkom. Receptjes ook.
Reacties
Een reactie posten