Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 3: Quinoadoop

Weet je nog toen ik zei dat ik minstens twee keer per week vlees uit m’n diepvries moest wegwerken? Geloofde je dat? Wel, ik was toen vergeten te specificeren dat wanneer ik twee keer per week vlees op het menu zet, maar er maar één stukje vlees uit de diepvries verdwijnt, dat ook telt. Dus ik heb niet gefaald! Hé? Hé?

Marokkaans-mediterrane quinoasalade

WEEK 3: QUINOADOOP

Vrijdag 11 januari 2013:         On verra
Zaterdag 12 januari 2013:      Huwelijksfeest Ecarlate & Céladon
Zondag 13 januari 2013:        Paddenstoelenpasta à la truffe met scampi’s
Maandag 14 januari 2013:      Kruidige pompoencouscous
Dinsdag 15 januari 2013:       Preipuree met zure room en zalm
                                               Rosbief met portosaus, worteltjes&erwtjes en grillpatatjes
Woensdag 16 januari 2013:    Pitabroodjes met overschot eergisteren, overschot gisteren en erwtenspread
Donderdag 17 januari 2013:   Marokkaans-mediterrane quinoasalade

Voor een keertje werd er eens niet op vrijdag, maar pas op zaterdag naar de winkel gegaan. Op vrijdag deden we dus van on verra. Op zaterdag werden we verwacht op het huwelijksfeest van mijn supervriendin Ecarlate. Ik kan niemand bedenken die het harder verdient om absurd gelukkig te zijn met haar kersverse superman dan zij!

Op zondag mocht ik terug koken! Ik weet het, ik weet het, weeral truffel. Nu is het potje leeg, hoor! Op maandag experimenteerde ik een vegetarische couscous bij elkaar, niets ongewoons dus. Op dinsdag herinnerde ik me mijn minstens-tweemaal-vlees-per-week-voornemen, onderdrukte ik eventjes een lach en haalde dan toch maar een rosbief uit de diepvries. Ik kookte gewone Belgische kost bij elkaar en werd achteraf overvallen door het gevoel dat zoiets toch echt niet mijn ding is.

Ik zorgde opzettelijk voor een restje rosbief omdat ik van de dag daarvoor nog een restje champignonnetjes had. Ik smeedde een plannetje met beide: ik ging nog eens toveren met pitabroodjes! Zo lekker dat het receptje misschien wel volgt!

En dan kwam donderdag. Quinoadoopdag. Omdat ik de smaak van quinoa nog niet kende, koos ik voor mijn immer betrouwbare Marokkaans-mediterrane combinatie. Ik heb twee dingen geleerd. Als je quinoa gaat klaarmaken, moet je zorgen dat je een zeef in huis hebt. Niet enkel een vergiet.(*) En je moet op voorhand eens opzoeken hoeveel gram quinoa en hoeveel milliliter water je precies moet nemen.(**) Onze quinoadoop was dus een beetje waterachtig. Toepasselijk wel.

(*) Je moet quinoa blijkbaar eerst goed spoelen om de bittere smaak weg te krijgen. En dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan als je enkel een vergiet hebt waarvan de gaatjes groter zijn dan de quinoakorrels zelf.
(**) Tips zijn welkom. Receptjes ook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.