Sushi
én een salade gecombineerd in één gerecht. Je weet gewoon dat dit goddelijk zal
zijn… En je hebt gelijk!
Sushisalade |
Wat heb je nodig voor twee personen?
Je
kan hier eindeloos mee variëren. Neem gewoon de ingrediënten uit je favoriete
sushirolletjes en gooi ze in deze salade. De ingrediënten die ik deze keer
gebruikte, staan in het vet, maar de andere ga ik de volgende keer zeker ook eens gebruiken. Als je meer ingrediënten gebruikt, neem je best wel 150 g sushirijst in plaats van 200 g.
Wat moet erin?
- 150-200 g sushirijst (Afhankelijk van hoeveel andere ingrediënten je gebruikt.)
- Rijstazijn
- Vis: 200 g (gerookte of superverse) zalm en/of scampi’s…
- Iets van groenten: 1/2de komkommer en/of 1 avocado en/of hele fijne stukjes wortel…
Wat mag erin?
- 1/2de mango
- Sojasaus
- 1/2de kl wasabipasta
- Sesamzaadjes
- Norivellen (in stukjes)
Wat moet je doen?
1. Begin met de sushirijst, want die moet
de tijd krijgen om helemaal af te koelen. Bereid de sushirijst volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
2. Begin wanneer de rijst bijna helemaal
is afgekoeld aan de rest van de ingrediënten. Als je net als ik een avocado
gebruikt, hou je die best wel tot het laatst. Snijd een halve (gewassen!) komkommer
in miniblokjes en 200 g gerookte zalm in kleine snippers.
3. Doe de afgekoelde sushirijst in een
mooie kom en besprenkel met wat rijstazijn en sojasaus (als je dat lekker vindt).
Roer er ook een halve koffielepel wasabipasta onder (als je van pittig houdt).
4. Snijd ten slotte ook de avocado in
miniblokjes en meng de groentjes en de vis voorzichtig onder de rijst.
5. Werk af met geroosterde sesamzaadjes
(als je daarvan houdt). Laat iemand eerst een supermooie foto nemen en duik daarna
in je zelfgemaakte sushisalade!
Sushisalade met gerookte zalm, avocado, komkommer en sesamzaadjes |
Sushisalade met gerookte zalm, avocado, komkommer en sesamzaadjes |
Reacties
Een reactie posten