Doorgaan naar hoofdcontent

Sushisalade


Sushi én een salade gecombineerd in één gerecht. Je weet gewoon dat dit goddelijk zal zijn… En je hebt gelijk!
  
Sushisalade

Wat heb je nodig voor twee personen?

Je kan hier eindeloos mee variëren. Neem gewoon de ingrediënten uit je favoriete sushirolletjes en gooi ze in deze salade. De ingrediënten die ik deze keer gebruikte, staan in het vet, maar de andere ga ik de volgende keer zeker ook eens gebruiken. Als je meer ingrediënten gebruikt, neem je best wel 150 g sushirijst in plaats van 200 g.

Wat moet erin?
  • 150-200 g sushirijst (Afhankelijk van hoeveel andere ingrediënten je gebruikt.)
  • Rijstazijn
  • Vis: 200 g (gerookte of superverse) zalm en/of scampi’s…
  • Iets van groenten: 1/2de komkommer en/of 1 avocado en/of hele fijne stukjes wortel…
Wat mag erin?
  • 1/2de mango
  • Sojasaus
  • 1/2de kl wasabipasta
  • Sesamzaadjes
  • Norivellen (in stukjes)

Wat moet je doen?

1. Begin met de sushirijst, want die moet de tijd krijgen om helemaal af te koelen. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Begin wanneer de rijst bijna helemaal is afgekoeld aan de rest van de ingrediënten. Als je net als ik een avocado gebruikt, hou je die best wel tot het laatst. Snijd een halve (gewassen!) komkommer in miniblokjes en 200 g gerookte zalm in kleine snippers.

3. Doe de afgekoelde sushirijst in een mooie kom en besprenkel met wat rijstazijn en sojasaus (als je dat lekker vindt). Roer er ook een halve koffielepel wasabipasta onder (als je van pittig houdt).

4. Snijd ten slotte ook de avocado in miniblokjes en meng de groentjes en de vis voorzichtig onder de rijst.

5. Werk af met geroosterde sesamzaadjes (als je daarvan houdt). Laat iemand eerst een supermooie foto nemen en duik daarna in je zelfgemaakte sushisalade!

Sushisalade met gerookte zalm, avocado, komkommer en sesamzaadjes

Sushisalade met gerookte zalm, avocado, komkommer en sesamzaadjes

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…