Vooraleer je eraan begint te
twijfelen of het hier wel kookblog is: vandaag nog eens een receptje!
Slaatjestijd komt er weer
aan, en ik heb er vandaag een goe’ke. Het is nog iets meer dan een maand
wachten op het mooiste seizoen van het jaar, maar dankzij dit recept kan je de
zomer al proeven.
Dankzij de gezonde vetten
van de avocado en de (weliswaar iets minder gezonde) vetten van de spekblokjes,
vult deze salade voldoende zonder koolhydraten.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 20-tal scampi’s, gepeld en schoongemaakt
- 100 g spekjes
- Gemengde sla
- ½ komkommer
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- ½ citroen
- Zout
- Optioneel: ½ Granny Smith-appel
- Optioneel: verse basilicum
Mangodressing
- ½ mango
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 kl currypoeder
- Snuifje pili-pili of chilipoeder
- Zout
Wat moet je doen?
1.
Was de sla en zwier hem droog. Was ook de halve komkommer en snijd die in fijne
plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne ringen.
2.
Schil de halve mango, snijd hem in blokjes en doe die in de blender, samen met
de rest van de ingrediënten voor de dressing. Mix tot een gladde dressing.
3.
Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Pel intussen de
avocado en snijd hem in plakken. Snijd ook de halve appel – als je die gebruikt
– in kleine blokjes of fijne reepjes.
4.
Haal de krokante spekblokjes uit de pan en bak in het spekvet de scampi’s aan.
Blus de pan met wat citroensap wanneer de scampi’s een korstje hebben gekregen.
Zet het vuur uit.
5.
Schik alle ingrediënten van de salade op een bord en kruid het geheel met zout.
Werk af met de mangodressing en wat verse basilicum als je die gebruikt.
Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen, nu alleen nog maar gepind!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je 't gaat proberen! Laat me zeker weten wat je ervan vond. :-)
Verwijderen