Eén van de eerste apps die ik downloadde
toen ik eerder dit jaar mijn allereerste smartphone kocht, was Instagram. Ik
vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten
of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige
momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Sushi!!! Need I say more?
|
De
Stadsfeestzaal in Antwerpen. Ik was er al tientallen keren geweest, maar nog
nooit met m'n smartphone. Toerist vlak bij huis.
|
Ik, Ecarlate en Ettie. Mijn ‘oudste’ vriendinnen, in de figuurlijke zin van het woord. Just like old times. |
Merlot
en ik waren 's avonds na mijn werk naar een mooie groene locatie gefietst
om foto's te maken voor een outfitpost op zijn blogje. Zoiets moeten we vaker doen. |
Kijk
mijn mooie herfstkleurige haren eens stralen in de voorjaarszon.
|
Yummy
snack:
banaan met Griekse yoghurt en 'kinnekessuiker'. (Bijna) zondeloos zondigen.
|
Verse
tomatensoep met basilicum en broodje avocado-tomaat.
Het moet af en toe gewoon op het menu: zó lekker! |
Links
boven staan de bananenpannenkoekjes waarover ik al
eens schreef.
Op de andere drie fotootjes staan verschillende varianten van overnight oats. Ik houd, houd, houd van havermout! In de winter maak ik warme havermoutpap met sojamelk, in de zomer overnight oats met yoghurt, sojamelk en fruit. Koud vind ik havermout nog lekkerder dan warm, maar in de winter is een warm ontbijt toch net ietsje aangenamer. Je ziet de seizoenen veranderen in m'n foto's. De eerste versie overnight oats is met banaan, chocolade en kaneel. De tweede versie met banaan, cacao en amandelschilfers. En op de derde versie is het zomerfruit er: aardbeien! |
Mer
had asperges bij: een stuk of 50! Even blancheren en invriezen!
Mijn favoriete aspergegerecht van dit voorjaar typte ik uit: risotto à la flamande. |
Eind
mei ging ik met Anis naar de Antwerpse Zoo. We hadden kaarten gekregen van
Pommes.
Dit was het hoogtepunt van ons Zoobezoek: je moet goed kijken, maar in het midden van de foto, onderaan de boomstam zie je het meest schattige baby-stokstaartje dat bestaat. We hebben er 10 minuten oeh-end en ah-end op staan kijken. |
Overnight
oats met
aardbeien, cacao en amandelschilfers. Overnight oats met aardbeien, braambessen en blauwe bessen. Bananenpannenkoekjes met zomerfruit en honing. Overnight oats met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en amandelschilfers. |
Pimentón de la Vera. Ze hebben het niet overal, maar als je het tegenkomt, mag je het zeker niet laten staan. Deze vond ik bij Dille&Kamille. Als jij het ook vindt: maak zéker eens deze soep! |
Eind
juni had ik mijn laatste autorijles.
Omdat mijn rij-instructeur uit de duizend 10 lessen lang zijn leven heeft gewaagd naast mij in de auto, bakte ik voor hem chocolate chip cookies en schreef ik een dankjewel-kaartje! |
Op
een ochtend werd ik wakker en zag ik... dit. Rudolf en Merlot die
lepeltje-lepeltje liggen. True story.
Hoe kan dit? Merlot sliep gewoon nog... |
Iron
Man in
Antwerpen!
|
In
september was het mijn beurt om het maandelijke middelbaaretentje te
organiseren. Dit was het dessert: sinaasappelpuddingtiramisu met
chocolade. I love the smell of chocolate in the evening!
|
Lelies
gekregen van Gourmand, de nonkel van Merlot. Ik houd van bloemen in huis!
|
Lunch in Mechelen: een croque maison: met curry-honingappeltjes. Leuke inspiratie voor een gerechtje! |
Ondanks de slechte belichting, moest deze foto er gewoon bij. Dit is een Pizza Tirtha, met gemarineerde kip, spinazie, verse tomaten, basilicum, look, ui en mozzarella. Merlot had hier al weken en weken zin in. Eind oktober zijn we er dan eindelijk eentje gaan eten. Zelf had ik deze pizza nog nooit gegeten, maar Merlot had gelijk: hij was echt lekker! (Bijna zo lekker als mijn Pizza Parmigiana!) Als je wil weten waar je deze pizza ook kan gaan eten, vraag ernaar in de commentaar. |
Reacties
Een reactie posten