Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants april-oktober 2013

Eén van de eerste apps die ik downloadde toen ik eerder dit jaar mijn allereerste smartphone kocht, was Instagram. Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.

Op 3 april kocht ik mijn eerste smartphone: een Samsung Galaxy S3 Mini La Fleur. (Ik noem hem Bloempje.) Dat weet ik omdat deze foto (de eerste die ik met Bloempje nam) op die datum is genomen. 
Dit is Rudolf met mijn bril op. Hij houdt me gezelschap wanneer Merlot er niet is.

Sushi!!! Need I say more?

De Stadsfeestzaal in Antwerpen. Ik was er al tientallen keren geweest, maar nog nooit met m'n smartphone. Toerist vlak bij huis.

Deze foto is genomen op 7 april: de dag van Parijs-Roubaix. Op die dag
(en ook op de dag van de Ronde van Vlaanderen) ga ik altijd naar Mer om samen met haar te kijken. 
Dit had ik 's middags voor ons klaargemaakt: een stoofpotje met varkensvlees, wintergroenten en honing. 

Ik, Ecarlate en Ettie. Mijn ‘oudste’ vriendinnen, in de figuurlijke zin van het woord. Just like old times.

Wat het helemààl net als vroeger maakte, was dit gezelschapsspel: Back Talk. Het is de bedoeling dat je teams van twee vormt. Om de beurt teken je dan een figuur af van een kaartje op de rug van je teamgenoot. Die moet binnen de minuut zoveel mogelijk figuren raden.
Wij hebben dit vroeger gespeeld tot onze rug open lag. Na een tijdje kenden wij alle figuren 
en elkaars tekenstijl zo goed, dat we met de eerste lijn al wisten welke figuur het was!

Healthy lunch. Ik eet elke dag minstens twee stukken fruit als tussendoortje, sowieso. Maar soms kan ik 
er echt zo naar snakken dat ik het liever eet als maaltijd, gewoon omdat ik dan meer fruitjes op krijg.

Merlot en ik waren 's avonds na mijn werk naar een mooie groene locatie gefietst 
om foto's te maken voor een outfitpost op zijn blogje. Zoiets moeten we vaker doen.

Bij de kapster/kleurenconsulente. Ik ging enkel voor een knipbeurt. 
Betalen om mijn kleurtype te laten bepalen, is voor mij compleet weggegooid geld. 
Als ik geen herfsttype ben, dan zijn er geen zekerheden meer in het leven.

Kijk mijn mooie herfstkleurige haren eens stralen in de voorjaarszon.

Yummy snack: banaan met Griekse yoghurt en 'kinnekessuiker'. (Bijna) zondeloos zondigen.

Verse tomatensoep met basilicum en broodje avocado-tomaat.
Het moet af en toe gewoon op het menu: zó lekker!

Cake-explosie in de oven. Dit is een kersen-amandelcake om uit te delen op het werk. Met bakken heb ik duidelijk geen voeling. Waarschijnlijk had ik er iets te veel bakpoeder in gedaan. Maar mijn collega's vonden hem lekker. En Merlot heeft de stukjes die uit de cakevorm waren ontsnapt opgegeten. Win-win.

Links boven staan de bananenpannenkoekjes waarover ik al eens schreef.
Op de andere drie fotootjes staan verschillende varianten van overnight oats. 
Ik houd, houd, houd van havermout! In de winter maak ik warme havermoutpap met sojamelk, 
in de zomer overnight oats met yoghurt, sojamelk en fruit. Koud vind ik havermout 
nog lekkerder dan warm, maar in de winter is een warm ontbijt toch net ietsje aangenamer. 
Je ziet de seizoenen veranderen in m'n foto's. De eerste versie overnight oats is met banaan, 
chocolade en kaneel. De tweede versie met banaan, cacao en amandelschilfers. 
En op de derde versie is het zomerfruit er: aardbeien!

Mer had asperges bij: een stuk of 50! Even blancheren en invriezen!
Mijn favoriete aspergegerecht van dit voorjaar typte ik uit: risotto à la flamande.

Eind mei ging ik met Anis naar de Antwerpse Zoo. We hadden kaarten gekregen van Pommes.
Dit was het hoogtepunt van ons Zoobezoek: je moet goed kijken, maar in het midden van de foto, 
onderaan de boomstam zie je het meest schattige baby-stokstaartje dat bestaat.
We hebben er 10 minuten oeh-end en ah-end op staan kijken.

Hoewel ik hem al ontzettend vaak heb gezien en ook heb op dvd, kan ik het niet helpen: 
wanneer Titanic op tv is, kan ik er niet niet naar kijken. Dit is de enige film die me doet huilen. 
Jacks dood is zo onnodig... Er was nog plek genoeg op de plank! They could've had the happily ever after.

Overnight oats met aardbeien, cacao en amandelschilfers.
Overnight oats met aardbeien, braambessen en blauwe bessen.
Bananenpannenkoekjes met zomerfruit en honing.
Overnight oats met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en amandelschilfers.

Pimentón de la Vera. Ze hebben het niet overal, maar als je het tegenkomt, mag je het zeker niet laten staan. Deze vond ik bij Dille&Kamille. Als jij het ook vindt: maak zéker eens deze soep!

Eind juni had ik mijn laatste autorijles.
Omdat mijn rij-instructeur uit de duizend 10 lessen lang zijn leven heeft gewaagd naast mij in de auto, 
bakte ik voor hem chocolate chip cookies en schreef ik een dankjewel-kaartje!

Op een ochtend werd ik wakker en zag ik... dit. Rudolf en Merlot die lepeltje-lepeltje liggen. True story
Hoe kan dit? Merlot sliep gewoon nog...

Een berg sokken. Strijken en was opvouwen. Niet mijn favoriete bezigheden. Gelukkig kan ik m'n strijkplank voor de tv installeren. Zo worden zowel de Digibox als de wasmand geleidelijk aan iets leger.

Lichte lunch na veel te veel eten in Rome. In het potje zit yoghurt met granaatappelsmaak: lekker!

De laatste etappe van de Ronde van Frankrijk.
Die werd voor de eerste keer 's avonds gereden: heel vreemd, maar wel gezellig... zo in m'n eentje 
in de zetel. Merlot houdt niet van wielrennen. Of eender welke andere sport trouwens.

Iron Man in Antwerpen!

Terwijl Merlot aan het werk was, kroop ik in bed met een andere man: Dan.
Vroeger verslond ik boeken. Maar de laatste maanden kwam het er gewoon niet meer van. 
Ik dacht dat ik geen tijd had. Maar eigenlijk moet ik gewoon tijd maken om te lezen. Ik vind het zo fijn! 
Dit was in juli. Ondertussen ben ik terug een heuse boekenwurm!

Inspiratie opdoen in de kookboeken die Mers kast sieren.
Mijn moeder koopt kookboeken omdat ze die mooi vindt staan op haar kast. Op dit moment staan er ook kommetjes met spekken (van die marshmellow-achtige snoepen) en walnoten in haar interieur. Gewoon ter decoratie. En wanneer ik er over een week terugkom, durf ik wedden dat er weer wat anders staat. 
Op zich vind ik dat een fantastische eigenschap van haar en vind ik het een beetje jammer 
dat ik die niet heb geërfd. Mijn ouderlijk huis is ontzettend gezellig ingericht en ligt er altijd kraaknet bij.

Instant happy pil! Dit is Billie, de puppy van Pommes, een ex-klasgenootje.
Wij doen elke maand een etentje met acht mensen uit het middelbaar. In augustus was het bij Pommes thuis. Ik was echter  nooit aan tafel, maar de hele tijd op de grond te vinden, bij de pup! 
Ik mis ontzéttend hard een hondje en profiteer van elke seconde dat ik er bij eentje kan zijn. En zéker 
een puppy. Bestaat er iets beter dan puppygeur? Check trouwens mijn gezicht op de laatste foto!

In september was het mijn beurt om het maandelijke middelbaaretentje te organiseren. Dit was het dessert: sinaasappelpuddingtiramisu met chocolade. I love the smell of chocolate in the evening!

Lelies gekregen van Gourmand, de nonkel van Merlot. Ik houd van bloemen in huis!

Lunch in Mechelen: een croque maison: met curry-honingappeltjes. Leuke inspiratie voor een gerechtje!

Op een avond zei Merlot opeens dat hij mij zag in onze keuken. Ik snapte er niets van, tot ik dit zag op onze muur: als je goed kijkt, zie je in de lijnen een meisje in zij-aanzicht met een knot op haar hoofd. Zie je het?

De geur van dit boek katapulteert me meteen terug naar het jaar 2000. Toen ben ik de Harry Potter-boeken beginnen lezen. Ondertussen heb ik ze allemaal in totaal al minstens 5 keer gelezen, in 3 verschillende talen. Mijn thesis draaide zelfs rond de Nederlandse en Franse vertalingen van de Engelse boeken 
(vandaar de 3 verschillende talen). En ik ben de boeken nog niet beu!
Ik ben er net opnieuw in begonnen. Om één of andere reden brengt Harry Potter me ook altijd 
in kerststemming, dus ik begin er lekker vroeg mee dit jaar. Ik hoop dat ik ze tegen Kerstmis 
nog niet allemaal uit heb, maar ik kon niet meer wachten: ik moest er gewoon nog eens in beginnen!

Met de seizoenen verandert ook mijn ontbijt. 
Het wordt een beetje te koud voor overnight oatsdus dan maar weer warme havermoutpap. 
Dit is een versie met gekarameliseerde appeltjes, rozijntjes en kaneel. 
Bovenop schepte ik wat Griekse yoghurt, omdat ik houd van het contrast tussen warm en koud.

Mooie zonsondergang na een dagje shoppen in Wijnegem shoppingcenter. Ik kocht twee kleedjes, een paar schoenen, een horloge en een haarband (tegen koude oren op de fiets). Happy, happy, happy! Naast koken, is shoppen één van de dingen die ik het liefst en het vaakst doe. Een kook/shopblog, zou dat een ideetje zijn?

Ondanks de slechte belichting, moest deze foto er gewoon bij.
Dit is een Pizza Tirtha, met gemarineerde kip, spinazie, verse tomaten, basilicum, 

look, ui en mozzarella. Merlot had hier al weken en weken zin in. Eind oktober 
zijn we er dan eindelijk eentje gaan eten. Zelf had ik deze pizza nog nooit gegeten,
maar Merlot had gelijk: hij was echt lekker! (Bijna zo lekker als mijn Pizza Parmigiana!)
Als je wil weten waar je deze pizza ook kan gaan eten, vraag ernaar in de commentaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri