One
pot wonder. Nooit
gedacht dat pasta en bloemkool zo goed overeen zouden komen. Het gerecht proeft
heel romig en rijk, maar is eigenlijk redelijk licht doordat ik geen spekjes
maar hesp gebruik en geen room, maar groentebouillon, eitjes en melk. En heb ik
al gezegd dat het in een kwartiertje op tafel staat?
Schuif maar op, witte saus!
Colifloroni. Merlot bedacht de naam: een samentrekking van coliflor (Spaans voor bloemkool) en macaroni. |
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 kleine ui
- 1/2de bloemkool
- 7 dl groentebouillon (Ik nam 7 dl water met een groentebouillonketeltje.)
- 2 eitjes
- Scheutje melk
- 50 g Grana Padano
- 4 sneden hesp
- Peper & zout
- Nootmuskaat
- Optioneel: peterselie
- Bakboter
- 160 g pasta (Liefst een kleine pastasoort, bijvoorbeeld gnocchi.)
Voor
dit gerecht heb je maar één pot/pan nodig. Kies er eentje uit waar een deksel
op past en waar – uiteraard – alles in kan. Ik nam mijn wokpan.
1.
Snipper de ui en bak hem glazig in wat boter. Verdeel ondertussen de halve bloemkool
in hapklare roosjes, voeg ze toe aan de ui en bak ze 2-3 minuutjes mee.
2. Doe de pasta bij in de pot, schenk er
de groentebouillon bij en laat alles koken onder een deksel tot de pasta beetgaar
is.
3. Kluts terwijl de pasta kookt twee
eitjes in een tas, doe er een scheutje beetje melk bij en 50 g geraspte Grana
Padano. Snijd de hesp in stukjes.
4. Roer wanneer de pasta al dente is de eitjesmengeling door het gerecht, werk af met peper, zout, nootmuskaat,
de blokjes hesp en eventueel wat peterselie.
Coliflor-omnom-oni!
Colifloroni |
Reacties
Een reactie posten