Doorgaan naar hoofdcontent

Colifloroni

One pot wonder. Nooit gedacht dat pasta en bloemkool zo goed overeen zouden komen. Het gerecht proeft heel romig en rijk, maar is eigenlijk redelijk licht doordat ik geen spekjes maar hesp gebruik en geen room, maar groentebouillon, eitjes en melk. En heb ik al gezegd dat het in een kwartiertje op tafel staat?

Schuif maar op, witte saus!

Colifloroni. Merlot bedacht de naam: een samentrekking van coliflor (Spaans voor bloemkool) en macaroni.


Wat heb je nodig (2 personen)? 
  • 1 kleine ui
  • 1/2de bloemkool
  • 7 dl groentebouillon (Ik nam 7 dl water met een groentebouillonketeltje.)
  • 2 eitjes
  • Scheutje melk
  • 50 g Grana Padano
  • 4 sneden hesp
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
  • Optioneel: peterselie
  • Bakboter
  • 160 g pasta (Liefst een kleine pastasoort, bijvoorbeeld gnocchi.)
Wat moet je doen?

Voor dit gerecht heb je maar één pot/pan nodig. Kies er eentje uit waar een deksel op past en waar – uiteraard – alles in kan. Ik nam mijn wokpan.

1. Snipper de ui en bak hem glazig in wat boter. Verdeel ondertussen de halve bloemkool in hapklare roosjes, voeg ze toe aan de ui en bak ze 2-3 minuutjes mee.

2. Doe de pasta bij in de pot, schenk er de groentebouillon bij en laat alles koken onder een deksel tot de pasta beetgaar is.

3. Kluts terwijl de pasta kookt twee eitjes in een tas, doe er een scheutje beetje melk bij en 50 g geraspte Grana Padano. Snijd de hesp in stukjes.

4. Roer wanneer de pasta al dente is de eitjesmengeling door het gerecht, werk af met peper, zout, nootmuskaat, de blokjes hesp en eventueel wat peterselie.

Coliflor-omnom-oni!

Colifloroni

Reacties

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…