Onlangs
maakte ik waarschijnlijk de lekkerste gevulde paprika’s die ooit zijn gemaakt.
Op
voorhand heb ik eventjes getwijfeld of ik het gehakt eerst zou bakken of
niet. Ik koos voor de ene optie en was van plan om het de volgende keer dan op
de andere manier te doen. Maar dat gaat niet door! Ik verander niets meer aan
dit recept. Hoewel ik het zelf een beetje saai vind wanneer je op voorhand
exact weet hoe iets gaat smaken omdat je het al eens hebt gemaakt, maak ik mijn
gevulde paprika’s voortaan altijd zo…
Gevulde paprika’s |
Wat heb je nodig (4 personen)?
Gevulde paprika’s
- 4 rode paprika’s
- 100 g rijst + 2,5 dl water
- 400 g gehakt
- 1 sjalot
- 2 grote teentjes knoflook
- 150 g zwarte olijven
- 70 g rozijnen
- 4 el zongedroogde tomaten
- 2 tomaten
- 4 dl tomatenpassata
- 50 g gemalen Grana Padano
- 1 bolletje mozzarella
- 2 el basilicum (Verse of uit de diepvries.)
- 2 el peterselie (Verse of uit de diepvries.)
- 1 kl Pimentón de la Vera
- Peper & zout
- Olijfolie
Rijst
- 250 g rijst + 6 dl water
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- Peper & zout
- Olijfolie
Wat moet je doen?
1. Doe de rijst samen met het water in
een antikleefpotje, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken
op een zacht vuurtje.
2. Snipper ondertussen de sjalot en plet
of snijd de knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie.
Wanneer de sjalot glazig is, mag het gehakt erbij. Bak het rul.
3. Snijd de olijven en zongedroogde
tomaten in stukjes en voeg ze samen met de rozijntjes toe aan het gare gehakt.
Kruid het geheel met de basilicum, peterselie, Pimentón, peper en zout. Roer er
de gemalen Grana Padano door en meng er ook de rijst onder wanneer die gaar is.
Dat wordt de vulling voor je paprika’s.
4. Was en schil de paprika’s, snijd het
hoedje eraf en haal de zaadjes eruit. Zet ze in een ovenschotel en vul de
paprika’s voor de helft met de gehakt-rijstmengeling. Snijd het bolletje
mozzarella in vier en leg in elke paprika één stukje mozzarella. Vul de
paprika’s nu tot boven met de gehakt-rijstmengeling en zet het hoedje er terug
op.
5. Giet de tomatenpassata in de
ovenschotel rond de paprika’s. Ontvel de tomaten, snijd ze in grote stukken en
leg ook die in de ovenschotel. Dat wordt de saus. Zet de schotel in de oven op 180°
gedurende 40 minuten. Zet daarna nog 5 minuten de grill op.
6. Terwijl de paprika’s in de oven
staan, kan je de rijst voor erbij klaarmaken. Snipper daarvoor de sjalot en
plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof ze aan in een antikleefpot in wat
olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de rijstkorrels toe en roer, zodat
elke rijstkorrel een olijfolielaagje heeft. Giet er het water over, zet het
deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje.
Werk de rijst af met peper & zout.
7. Serveer de paprika’s met wat rijst en
tomatensaus.
Gevulde paprika met rijst |
Reacties
Een reactie posten