Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde paprika’s met rijst

Onlangs maakte ik waarschijnlijk de lekkerste gevulde paprika’s die ooit zijn gemaakt.

Op voorhand heb ik eventjes getwijfeld of ik het gehakt eerst zou bakken of niet. Ik koos voor de ene optie en was van plan om het de volgende keer dan op de andere manier te doen. Maar dat gaat niet door! Ik verander niets meer aan dit recept. Hoewel ik het zelf een beetje saai vind wanneer je op voorhand exact weet hoe iets gaat smaken omdat je het al eens hebt gemaakt, maak ik mijn gevulde paprika’s voortaan altijd zo…

Gevulde paprika’s

Wat heb je nodig (4 personen)?

Gevulde paprika’s
  • 4 rode paprika’s
  • 100 g rijst + 2,5 dl water
  • 400 g gehakt
  • 1 sjalot
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 150 g zwarte olijven
  • 70 g rozijnen
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 2 tomaten
  • 4 dl tomatenpassata
  • 50 g gemalen Grana Padano
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el basilicum (Verse of uit de diepvries.)
  • 2 el peterselie (Verse of uit de diepvries.)
  • 1 kl Pimentón de la Vera
  • Peper & zout
  • Olijfolie
 Rijst
  • 250 g rijst + 6 dl water
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Doe de rijst samen met het water in een antikleefpotje, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje.

2. Snipper ondertussen de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Wanneer de sjalot glazig is, mag het gehakt erbij. Bak het rul.

3. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met de rozijntjes toe aan het gare gehakt. Kruid het geheel met de basilicum, peterselie, Pimentón, peper en zout. Roer er de gemalen Grana Padano door en meng er ook de rijst onder wanneer die gaar is. Dat wordt de vulling voor je paprika’s.

4. Was en schil de paprika’s, snijd het hoedje eraf en haal de zaadjes eruit. Zet ze in een ovenschotel en vul de paprika’s voor de helft met de gehakt-rijstmengeling. Snijd het bolletje mozzarella in vier en leg in elke paprika één stukje mozzarella. Vul de paprika’s nu tot boven met de gehakt-rijstmengeling en zet het hoedje er terug op.

5. Giet de tomatenpassata in de ovenschotel rond de paprika’s. Ontvel de tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ook die in de ovenschotel. Dat wordt de saus. Zet de schotel in de oven op 180° gedurende 40 minuten. Zet daarna nog 5 minuten de grill op.

6. Terwijl de paprika’s in de oven staan, kan je de rijst voor erbij klaarmaken. Snipper daarvoor de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof ze aan in een antikleefpot in wat olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de rijstkorrels toe en roer, zodat elke rijstkorrel een olijfolielaagje heeft. Giet er het water over, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje. Werk de rijst af met peper & zout.

7. Serveer de paprika’s met wat rijst en tomatensaus.

Gevulde paprika met rijst

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.