Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde paprika’s met rijst

Onlangs maakte ik waarschijnlijk de lekkerste gevulde paprika’s die ooit zijn gemaakt.

Op voorhand heb ik eventjes getwijfeld of ik het gehakt eerst zou bakken of niet. Ik koos voor de ene optie en was van plan om het de volgende keer dan op de andere manier te doen. Maar dat gaat niet door! Ik verander niets meer aan dit recept. Hoewel ik het zelf een beetje saai vind wanneer je op voorhand exact weet hoe iets gaat smaken omdat je het al eens hebt gemaakt, maak ik mijn gevulde paprika’s voortaan altijd zo…

Gevulde paprika’s

Wat heb je nodig (4 personen)?

Gevulde paprika’s
  • 4 rode paprika’s
  • 100 g rijst + 2,5 dl water
  • 400 g gehakt
  • 1 sjalot
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 150 g zwarte olijven
  • 70 g rozijnen
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 2 tomaten
  • 4 dl tomatenpassata
  • 50 g gemalen Grana Padano
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el basilicum (Verse of uit de diepvries.)
  • 2 el peterselie (Verse of uit de diepvries.)
  • 1 kl Pimentón de la Vera
  • Peper & zout
  • Olijfolie
 Rijst
  • 250 g rijst + 6 dl water
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Doe de rijst samen met het water in een antikleefpotje, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje.

2. Snipper ondertussen de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Wanneer de sjalot glazig is, mag het gehakt erbij. Bak het rul.

3. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze samen met de rozijntjes toe aan het gare gehakt. Kruid het geheel met de basilicum, peterselie, Pimentón, peper en zout. Roer er de gemalen Grana Padano door en meng er ook de rijst onder wanneer die gaar is. Dat wordt de vulling voor je paprika’s.

4. Was en schil de paprika’s, snijd het hoedje eraf en haal de zaadjes eruit. Zet ze in een ovenschotel en vul de paprika’s voor de helft met de gehakt-rijstmengeling. Snijd het bolletje mozzarella in vier en leg in elke paprika één stukje mozzarella. Vul de paprika’s nu tot boven met de gehakt-rijstmengeling en zet het hoedje er terug op.

5. Giet de tomatenpassata in de ovenschotel rond de paprika’s. Ontvel de tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ook die in de ovenschotel. Dat wordt de saus. Zet de schotel in de oven op 180° gedurende 40 minuten. Zet daarna nog 5 minuten de grill op.

6. Terwijl de paprika’s in de oven staan, kan je de rijst voor erbij klaarmaken. Snipper daarvoor de sjalot en plet of snijd de knoflook heel fijn. Stoof ze aan in een antikleefpot in wat olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is de rijstkorrels toe en roer, zodat elke rijstkorrel een olijfolielaagje heeft. Giet er het water over, zet het deksel op de pot en laat de rijst in 20 minuutjes gaarkoken op een zacht vuurtje. Werk de rijst af met peper & zout.

7. Serveer de paprika’s met wat rijst en tomatensaus.

Gevulde paprika met rijst

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri