Omdat
broccoli zo gezond is, vind ik het altijd leuk om een lekker broccoligerechtje te
ontdekken waar geen ‘witte saus’ of ‘stoemp’ aan te pas komt. Ik vind
broccolipuree wel ontzettend lekker, hoor. (Zeker met veel knoflook en
olijfolie.) Maar aangezien ik de groene vitaminebom zo vaak mogelijk op het
menu wil zetten, probeer ik ze zoveel mogelijk anders-dan-anders te combineren…
Met druiven bijvoorbeeld.
Druiven,
ja. Broccoli met druifjes is zo’n lekkere combinatie dat het bijna jammer is
dat de woorden ‘broccoluifje’ of ‘droccolietje’ niet bestaan. En kijk eens hoe
fotogeniek ze een pasta kunnen maken!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 kleine rode ui
- 1/3de broccoli
- 150 g (pitloze) blauwe druiven
- Handvol pecannoten
- 6 sneden gerookte ham
- 140-160 g pasta (Ik nam spirelli tricolore.)
- 3 el (Griekse) yoghurt
- 2 el (light) mayonaise
- 1 el lopende honing
- 1 el rode wijnazijn
- Peper & zout
1. Kook de pasta beetgaar in gezouten
water en spoel hem daarna onder koud water, zodat hij niet gaat kleven en
afkoelt.
2. Verdeel ongeveer 1/3de van
een stronk broccoli in kleine roosjes. Als je zoals ik ook een deel van de
steel mee gebruikt, snijd die dan in blokjes die nog iets kleiner zijn dan de
roosjes. Zo is alles van de broccoli samen gaar. Stoom de broccoliroosjes en -blokjes
beetgaar in 7-8 minuten en laat ze afkoelen.
3. Maak terwijl de broccoli stoomt en
afkoelt de dressing door alle ingrediënten daarvoor onder elkaar te mengen.
Schil de rode ui, snijd hem in twee en daarna in flinterdunne sliertjes. Snijd
de druiven in twee. En hak een handvol pecannoten grof. Je mag de noten
roosteren, maar dat hoeft niet.
4. Bak de sneden gerookte ham in een
antikleefpan (zonder vetstof!) en leg ze daarna op keukenpapier. Zo worden ze
lekker krokant.
Reacties
Een reactie posten