Doorgaan naar hoofdcontent

Pastasalade met broccoli en druiven (broccoluifjespasta!)

Omdat broccoli zo gezond is, vind ik het altijd leuk om een lekker broccoligerechtje te ontdekken waar geen ‘witte saus’ of ‘stoemp’ aan te pas komt. Ik vind broccolipuree wel ontzettend lekker, hoor. (Zeker met veel knoflook en olijfolie.) Maar aangezien ik de groene vitaminebom zo vaak mogelijk op het menu wil zetten, probeer ik ze zoveel mogelijk anders-dan-anders te combineren… Met druiven bijvoorbeeld.

Druiven, ja. Broccoli met druifjes is zo’n lekkere combinatie dat het bijna jammer is dat de woorden ‘broccoluifje’ of ‘droccolietje’ niet bestaan. En kijk eens hoe fotogeniek ze een pasta kunnen maken!

Broccoluifjespasta

Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 kleine rode ui
  • 1/3de broccoli
  • 150 g (pitloze) blauwe druiven
  • Handvol pecannoten
  • 6 sneden gerookte ham
  •  140-160 g pasta (Ik nam spirelli tricolore.)
 Voor de dressing
  • 3 el (Griekse) yoghurt
  • 2 el (light) mayonaise
  • 1 el lopende honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel hem daarna onder koud water, zodat hij niet gaat kleven en afkoelt.

2. Verdeel ongeveer 1/3de van een stronk broccoli in kleine roosjes. Als je zoals ik ook een deel van de steel mee gebruikt, snijd die dan in blokjes die nog iets kleiner zijn dan de roosjes. Zo is alles van de broccoli samen gaar. Stoom de broccoliroosjes en -blokjes beetgaar in 7-8 minuten en laat ze afkoelen.

3. Maak terwijl de broccoli stoomt en afkoelt de dressing door alle ingrediënten daarvoor onder elkaar te mengen. Schil de rode ui, snijd hem in twee en daarna in flinterdunne sliertjes. Snijd de druiven in twee. En hak een handvol pecannoten grof. Je mag de noten roosteren, maar dat hoeft niet.

4. Bak de sneden gerookte ham in een antikleefpan (zonder vetstof!) en leg ze daarna op keukenpapier. Zo worden ze lekker krokant.

5. Doe de koude pasta, de afgekoelde broccoli, de druiven en de sliertjes rode ui in een kom, en meng er de dressing onder. Werk af met de krokante ham en de peccannoten.


Droccolietjespasta

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.