Ik
ben heel selectief wat betreft recepten die op m’n blog mogen. Ik post enkel de
recepten die niet zomaar eens lekker waren voor één keer, maar die ik absoluut
zeker nog eens wil maken. Dit is ondertussen het derde quinoareceptje dat een
plaats op m’n blog verdient. En ik denk zelfs dat ik het van de drie het
lekkerst vind.
Dit
is, denk ik, een leuk recept om iemand helemaal over de streep te trekken naar ‘kamp
quinoa’!
Het is een lauwwarme salade. De quinoa is op kamertemperatuur, de groentjes en de
dressing zijn koud en de kip warm.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 kleine rode ui
- 2 tomaten
- 1/4de komkommer
- Handvol groene boontjes
- 2 eitjes
- 1 kipfilet
- Optioneel: bicarbonaat (Dit helpt de groene boontjes hun kleur te behouden.)
- Optioneel: handvol pijnboompitten (Heb ik de eerste keer niet gedaan, maar ga ik de volgende keren wel doen.)
- 125 g quinoa
Voor
de dressing
- 1/2de blikje tonijn
- 125 ml zure room
- Beetje citroensap
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1. Kook de quinoa in een dubbele
hoeveelheid water. Voor 125 g quinoa wordt dat 3 dl water. Laat afkoelen.
2. Kook de eitjes gedurende 8-10
minuten. Ik heb graag dat de dooier nog een klein beetje smeuïg is en reken dan
ook altijd 8 minuutjes. Laat de eitjes daarna afkoelen in koud water zodat ze
niet verder garen.
3. Breek de uiteinden van de groene
boontjes, was ze en kook ze beetgaar in gezouten water – waar je eventueel ook
wat bicarbonaat aan toevoegt – gedurende 6-8 minuten. Proeven is de boodschap!
Laat ze daarna meteen schrikken in koud water, zo blijven ze mooi groen.
4. Ontvel de tomaten, was de komkommer
en snijd beide groentjes in hapklare stukjes. Dat mogen blokjes, staafjes,
halve cirkeltjes, eender wat zijn. Schil de rode ui, snijd hem in twee en
daarna in flinterdunne sliertjes. Pel de afgekoelde eitjes en snijd ze in vier.
6. Maak de tonijndressing door alle
ingrediënten daarvoor te mengen.
7. Snijd de kipfilet in hapklare
stukjes, kruid met peper en zout en grill de kippenstukjes in een hete grillpan
zonder vetstof.
8. Rooster eventueel ook de
pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
9. Meng de afgekoelde quinoa met de
groene boontjes, tomaten, komkommer en rode ui, en schep de tonijndressing
erdoor. Werk de quinoasalade af met de eitjes, stukjes kipfilet en eventueel de
geroosterde pijnboompitten.
Voor de variatie
Vervang de groene boontjes eens door
groene asperges.
Mmm, dit lijkt me lekker ! mag je gerust maken de 28ste (hihi)
BeantwoordenVerwijderenMaure