Doorgaan naar hoofdcontent

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Ik ben heel selectief wat betreft recepten die op m’n blog mogen. Ik post enkel de recepten die niet zomaar eens lekker waren voor één keer, maar die ik absoluut zeker nog eens wil maken. Dit is ondertussen het derde quinoareceptje dat een plaats op m’n blog verdient. En ik denk zelfs dat ik het van de drie het lekkerst vind.

Dit is, denk ik, een leuk recept om iemand helemaal over de streep te trekken naar ‘kamp quinoa’!

Het is een lauwwarme salade. De quinoa is op kamertemperatuur, de groentjes en de dressing zijn koud en de kip warm.

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 1/4de komkommer
  • Handvol groene boontjes
  • 2 eitjes
  • 1 kipfilet
  • Optioneel: bicarbonaat (Dit helpt de groene boontjes hun kleur te behouden.)
  • Optioneel: handvol pijnboompitten (Heb ik de eerste keer niet gedaan, maar ga ik de volgende keren wel doen.)
  • 125 g quinoa
Voor de dressing
  • 1/2de blikje tonijn
  • 125 ml zure room
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water. Voor 125 g quinoa wordt dat 3 dl water. Laat afkoelen.

2. Kook de eitjes gedurende 8-10 minuten. Ik heb graag dat de dooier nog een klein beetje smeuïg is en reken dan ook altijd 8 minuutjes. Laat de eitjes daarna afkoelen in koud water zodat ze niet verder garen.

3. Breek de uiteinden van de groene boontjes, was ze en kook ze beetgaar in gezouten water – waar je eventueel ook wat bicarbonaat aan toevoegt – gedurende 6-8 minuten. Proeven is de boodschap! Laat ze daarna meteen schrikken in koud water, zo blijven ze mooi groen.

4. Ontvel de tomaten, was de komkommer en snijd beide groentjes in hapklare stukjes. Dat mogen blokjes, staafjes, halve cirkeltjes, eender wat zijn. Schil de rode ui, snijd hem in twee en daarna in flinterdunne sliertjes. Pel de afgekoelde eitjes en snijd ze in vier.

6. Maak de tonijndressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen.

7. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes, kruid met peper en zout en grill de kippenstukjes in een hete grillpan zonder vetstof.

8. Rooster eventueel ook de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

9. Meng de afgekoelde quinoa met de groene boontjes, tomaten, komkommer en rode ui, en schep de tonijndressing erdoor. Werk de quinoasalade af met de eitjes, stukjes kipfilet en eventueel de geroosterde pijnboompitten.

Voor de variatie

Vervang de groene boontjes eens door groene asperges.

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Reacties

  1. Mmm, dit lijkt me lekker ! mag je gerust maken de 28ste (hihi)
    Maure

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.