Een dagje later dan normaal. Ik was
vergeten dat ik naar een toneelvoorstelling moest, waardoor ik niet kon
schrijven. De voorstelling was het trouwens helemaal waard: Winterzonnewende door Warre Borgmans.
Eigenlijk staat Warre Borgmans gewoon 2,5 uur lang te vertellen over zijn eigen
jeugd, wat heel saai kan klinken, maar eigenlijk zo ontzettend grappig is dat
ik vanaf nu altijd zal moeten lachen als ik aan prei, de gemeente Montenaken in
Limburg of een ‘nonkel Jos’ denk.
Gisteren, vrijdag de 13de,
was m’n laatste werkdag van 2013, dus nu heb ik eventjes meer tijd om te
bloggen. Ik heb verschillende ideetjes en heb er heel veel zin in!
Maar ik moet het eigenlijk hebben over
wat we de afgelopen twee weken zoal hebben gegeten, hé. Ik heb onder andere weer
koppig de grenzen tussen groenten en fruit genegeerd. Weliswaar met wisselend
succes deze keer, maar ik blijf het fascinerend vinden. Verder zetten we de
winter officieel in met onze eerste spruitjes van dit jaar.
Pasta
met groene boontjes en scampi’s – Een gerechtje geïnspireerd op de boontjes in tomatensaus die mijn mama soms maakt. |
Gevulde paprika's met rijst – Het was mijn beurt om de Ladies’ Night met Ecarlate en Ettie te hosten. Ik maakte heel waarschijnlijk de lekkerste gevulde
paprika’s die ooit zijn gemaakt. En ik deel heel binnenkort het recept. Lief,
hé? |
Pastasalade met broccoli en appeltjes – Mij leek het logisch dat als broccoli lekker is met
druiven, het dat ook moest zijn met appel. Nu ja, logisch of niet, het was wel
waar. Écht waar! Merlot vond deze pastasalade zelfs nog lekkerder dan de pastasalade met druiven, ik kan niet kiezen en jij kan binnenkort een poging doen, want het recept wordt weldra gedeeld. De mooie bloemenkom was trouwens een cadeautje van mijn mama. |
Pasta
met spruitjes en ham – De spruitjes waren lekker in deze pasta, maar zelfs ik moet toegeven dat spruitjes eigenlijk toch om patatjes schreeuwen. |
Brestolipasta in pumps (veggie) – Dit is een combinatie van mijn brestolipasta en pasta met pesto in pumps, met nog een paar kleine aanpassingen. Eerst leek het mij een
beetje ‘stom’ om ook dit recept te posten, maar door Merlot, die enkele uren na het eten uit het niets zei dat hij het echt wel een hele lekkere pasta had gevonden, veranderde ik van gedacht. Je kan trouwens nooit genoeg broccolireceptjes hebben, hé? |
Reacties
Een reactie posten