Doorgaan naar hoofdcontent

Week 49-50: Fruitjes en spruitjes

Een dagje later dan normaal. Ik was vergeten dat ik naar een toneelvoorstelling moest, waardoor ik niet kon schrijven. De voorstelling was het trouwens helemaal waard: Winterzonnewende door Warre Borgmans. Eigenlijk staat Warre Borgmans gewoon 2,5 uur lang te vertellen over zijn eigen jeugd, wat heel saai kan klinken, maar eigenlijk zo ontzettend grappig is dat ik vanaf nu altijd zal moeten lachen als ik aan prei, de gemeente Montenaken in Limburg of een ‘nonkel Jos’ denk.

Gisteren, vrijdag de 13de, was m’n laatste werkdag van 2013, dus nu heb ik eventjes meer tijd om te bloggen. Ik heb verschillende ideetjes en heb er heel veel zin in!

Maar ik moet het eigenlijk hebben over wat we de afgelopen twee weken zoal hebben gegeten, hé. Ik heb onder andere weer koppig de grenzen tussen groenten en fruit genegeerd. Weliswaar met wisselend succes deze keer, maar ik blijf het fascinerend vinden. Verder zetten we de winter officieel in met onze eerste spruitjes van dit jaar.

Pasta met groene boontjes en scampi’s – Een gerechtje geïnspireerd op 
de boontjes in tomatensaus die mijn mama soms maakt.

Pindakaas rijstnoedels (veggie) – Lekker, maar een beetje te vullend en na een tijdje ook eentonig.
Ik heb wel al een paar ideetjes om het wat ‘luchtiger’ en ‘spannender’ te maken.
Dit was de eerste keer dat ik tofu gebruikte. Meestal gebruik ik in mijn veggie gerechten
gewoon een overdaad aan groenten en geen vleesvervanger. Maar tofu mag zeker nog mee naar huis.

Lasagne met broccoli en zalm – Alles wat in de oven gaat, komt er sowieso lekker terug uit.
Het enige ‘probleem’ vind ik dat alles wat uit de oven komt ook heel zwaar en zondig aanvoelt.
Zelfs wanneer dat eigenlijk best meevalt, zoals bij deze lasagne het geval was.

Gevulde paprika's met rijst – Het was mijn beurt om de Ladies’ Night met Ecarlate en Ettie te hosten. Ik maakte heel waarschijnlijk de lekkerste gevulde paprika’s die ooit zijn gemaakt. En ik deel heel binnenkort het recept. Lief, hé?

Pastasalade met broccoli en appeltjes – Mij leek het logisch dat als broccoli lekker is met druiven, het dat ook moest zijn met appel. Nu ja, logisch of niet, het was wel waar. Écht waar! Merlot vond deze pastasalade zelfs nog lekkerder
dan de pastasalade met druiven, ik kan niet kiezen en jij kan binnenkort een poging doen, want het recept 
wordt weldra gedeeld. De mooie bloemenkom was trouwens een cadeautje van mijn mama.

Zuiderse ovenschotel met vis – Oké, niet àlles wat in de oven gaat, komt er lekker terug uit.
Ik werd een beetje overmoedig op fruitvlak. Sinaasappel met tomatensaus is niet zo’n aanrader…
Merlot vond dit ironisch genoeg dan weer best lekker.

Pasta met spruitjes en ham – De spruitjes waren lekker in deze pasta,
maar zelfs ik moet toegeven dat spruitjes eigenlijk toch om patatjes schreeuwen.

Brestolipasta in pumps (veggie) – Dit is een combinatie van mijn brestolipasta en pasta met pesto in pumps, met nog een paar kleine aanpassingen. Eerst leek het mij een beetje ‘stom’ om ook dit recept te posten, 
maar door Merlot, die enkele uren na het eten uit het niets zei dat hij het echt wel een hele lekkere pasta had gevonden, 
veranderde ik van gedacht. Je kan trouwens nooit genoeg broccolireceptjes hebben, hé?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…