Ik dacht: ik geef Sofie Dumont eens een
kans. Ik heb haar nooit bezig gezien in haar VT4-bakprogramma Goe Gebakken, maar van haar nieuwe vtm-kookprogramma
De keuken van Sofie heb ik – dankzij
de digicorder – nog geen aflevering gemist. Of ik dat zal blijven volhouden,
kan ik echter niet beloven. Sofie Dumont heeft – hoewel het ook een rosse is –
mijn hart nog niet gestolen.
Mijn mond viel open toen ik haar tijdens
de eerste aflevering overschot van spaghetti bolognese in de soep zag kieperen.
Zo geschokt was ik. Overschot van spaghetti moet je àl-tijd zo opeten. Je mag
nooit spaghetti verpesten door hem in de soep te kappen en je mag nooit soep
verpesten door er spaghetti in te kappen. De toon was meteen gezet.
Spaghetti bolognese, géén ingrediënt voor soep. |
In de volgende afleveringen zag ik hoe belachelijk
groot haar “hapklare” stukken groenten zijn en hoe lopend haar sauzen. Ik keek
argwanend toe terwijl ze drie (3!) chilipepers en een volledige gemberknol in
één gerecht gebruikte. Ze luistert nooit naar mij wanneer ik zeg dat die pot
duidelijk veel te klein is voor dat gerecht en dat ze lang niet zoveel water
moet gebruiken om couscous klaar te maken (couscous kan zelfs Merlot klaarmaken,
dat heb ik hem geleerd). En wat is dat met haar timing? Zijn de verschillende
onderdelen van haar maaltijd al ooit tegelijk klaar geweest? Ik bedoel maar:
waarom beginnen met de rijst of de couscous als je veel meer werk hebt met de
rest?
Neen, het was wel duidelijk. (De keuken
van) de ene rosse is (die van) de andere niet. Toen ze echter worteltjes met sinaasappel en confituur maakte die er toch wel bijzonder lekker uitzagen,
dacht ik: ik zal één van haar recepten eens een kans geven. Tenslotte heeft ze
ook rood haar. Geen natuurlijk rood haar. Maar toch rood haar…
Reacties
Een reactie posten