Doorgaan naar hoofdcontent

De keuken van die andere rosse

Ik dacht: ik geef Sofie Dumont eens een kans. Ik heb haar nooit bezig gezien in haar VT4-bakprogramma Goe Gebakken, maar van haar nieuwe vtm-kookprogramma De keuken van Sofie heb ik – dankzij de digicorder – nog geen aflevering gemist. Of ik dat zal blijven volhouden, kan ik echter niet beloven. Sofie Dumont heeft – hoewel het ook een rosse is – mijn hart nog niet gestolen.

Mijn mond viel open toen ik haar tijdens de eerste aflevering overschot van spaghetti bolognese in de soep zag kieperen. Zo geschokt was ik. Overschot van spaghetti moet je àl-tijd zo opeten. Je mag nooit spaghetti verpesten door hem in de soep te kappen en je mag nooit soep verpesten door er spaghetti in te kappen. De toon was meteen gezet.

Spaghetti bolognese, géén ingrediënt voor soep.
In de volgende afleveringen zag ik hoe belachelijk groot haar “hapklare” stukken groenten zijn en hoe lopend haar sauzen. Ik keek argwanend toe terwijl ze drie (3!) chilipepers en een volledige gemberknol in één gerecht gebruikte. Ze luistert nooit naar mij wanneer ik zeg dat die pot duidelijk veel te klein is voor dat gerecht en dat ze lang niet zoveel water moet gebruiken om couscous klaar te maken (couscous kan zelfs Merlot klaarmaken, dat heb ik hem geleerd). En wat is dat met haar timing? Zijn de verschillende onderdelen van haar maaltijd al ooit tegelijk klaar geweest? Ik bedoel maar: waarom beginnen met de rijst of de couscous als je veel meer werk hebt met de rest?

Neen, het was wel duidelijk. (De keuken van) de ene rosse is (die van) de andere niet. Toen ze echter worteltjes met sinaasappel en confituur maakte die er toch wel bijzonder lekker uitzagen, dacht ik: ik zal één van haar recepten eens een kans geven. Tenslotte heeft ze ook rood haar. Geen natuurlijk rood haar. Maar toch rood haar…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.