Doorgaan naar hoofdcontent

Experimentele pompoensoep

Wat kan je allemaal doen met een pompoen? Soep maken en een etentje doen!

Deze soep is het resultaat van een beredeneerd experiment. Ik wist dat tomaat goed bij pompoen past. En dat look goed bij tomaat past. En dat ui goed bij look past. En dat curry goed bij ui past. En dat kokos goed bij curry past. En dat komijn gewoon lekker is. Maar wat er gebeurt als je al deze dingen samen gooit? Om dat te weten te komen, moest ik volgend kookexperiment doen!

Pompoensoep
Wat heb je nodig?

Groentjes
3/8ste pompoen (zo’n grote Halloweenpompoen wel, hé), 1 grote ui, 3 teentjes knoflook en 5 tomaten.

Kruiden
Currypoeder (de milde variant), komijn, peper en zout.

En ook nog
Kokosmelk, bakboter en groente- en/of kippenbouillon (in totaal 5 bouillonblokjes).

Wat moet je doen?

Zoek een sterke man, kijk er lief naar en vraag of hij je pompoen voor jou wil snijden. Eerst in twee, dan elke helft nog eens in twee en dan elk vierde nog eens in twee. Dan heb je acht stukken. Acht stukken waar in het midden pompoenbrij pitten zitten. Je mag die zelf weghalen, maar je kan dat even goed ook aan je lief, broer of vriend vragen, want hij moet toch het vruchtvlees nog van de schil halen en in blokjes snijden. Voor deze soep zijn drie achtsten van de pompoen nodig. De rest kan je invriezen voor later.

Snijd jij terwijl je vriend de pompoen trotseert de ui en de look alvast grof en ontvel en snijd de tomaten in grote stukken. Samen koken is leuk!

Wanneer alle groenten klaarstaan, kan je het vuur opzetten en de bakboter smelten. Voeg wanneer de boter gesmolten is de ui en de look toe. Wanneer de ui een beetje glazig is, mag je de pompoenblokjes toevoegen en wanneer ook die een beetje zachter beginnen worden, na zo’n kleine 10 minuutjes, mogen ook de tomaten erbij.

Kruid alle groentjes met peper, zout, curry en komijn. Ik doe dat telkens op het gevoel, maar ik gok dat het currypoeder en het komijnpoeder beide zo’n volle theelepel zullen zijn. Roer alles goed om en voeg na 5 minuutjes 2,5 l water toe, samen met 5 bouillonblokjes (groentebouillon, kippenbouillon of een combinatie). Zet het deksel op de pot en laat de soep zo’n klein halfuurtje koken.

Mix daarna de soep en voeg ongeveer 1,5 dl kokosmelk toe (iets meer dan een half brikje). Mix nog eens goed en proef. Pure magie!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!)het logo is gemaaktde lettertypes- en groottes zijn gekozende knopen over de kleuren zijn doorgehaktmijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansjeNiet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpressik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellenen vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassenMet dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.
Mijn opties:
1. Mijn nieuwe blog nu al online zette…

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog!
Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen.

Wat heb je nodig (2 personen)? 125 g bulgur250 g zalm4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje2 wortelen½ komkommer½ citroenVerse peterseliePeper & zoutOosterse dressing 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurtMespuntje wasabi2 el sojasaus (zoute)1 el honing2 el geroosterde sesamzaadjesWat moet je doen?
1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
2. Com…

amuserouge.be

Zou ik mijn nieuwe blog dan eindelijk publiceren? Of niet? Of toch wel? Of toch niet? Misschien wel. Maar beter niet. Of ja? Of nee? Wel, JA!
TADAAA!
Eind augustus legde ik al uit waarom ik zo hard twijfelde of ik m’n nieuwe blog al online zou zetten of niet. Ondertussen zijn mijn meer-dan-500-blogposts nog steeds nietgeredirect.Ook de SEO staat nog niet op punt. En de lay-out ervan al helemaal niet. Maar weet je wat? Dat zie jij niet. Ha!
Om mijn innerlijke perfectionist geen zenuwinzinking te bezorgen, heb ik alle blogposts die nog niet nog niet ‘af’ zijn, eventjes terug in concept gezet.
De archieven van amuserouge.be gaan momenteel dus nog maar terug tot mei 2014. Dat geeft jou al zo’n dikke 100 blogposts vol leesplezier en mij wat meer tijd om rustig mijn weg ‘verder terug’ te werken naar augustus 2012.
Hoera voorhalfslachtigetussenoplossingen!
Hop, nu naar amuserouge.be, jij!
Zal ik je even wegwijs maken?
Bovenaan vind je de verschillende categorieën waarin ik m’n blogposts opdeel. Wann…