Doorgaan naar hoofdcontent

‘Helaba schoon kind!’
- ‘Illiveris!’, lachte ik blij.

Once upon a day in May 2010…

Zondag was een dag die draaide om timing. Super slechte en super goede timing, het eerste voor mijn liefje, het tweede voor ons allebei.

Net als ik groeit Illiveris op zonder vader. Bij mij is dat echter al zo sinds mijn vijfde, bij hem sinds zijn twintigste. Het einde is hetzelfde, het begin wellicht ook (begint alles niet altijd met een jongen en een meisje die verliefd worden?), de verhalen zijn echter helemaal anders.

In 2008, toen ik nog geen Briseis was, spatte de veilige en vertrouwde bubbel waar mijn liefje – toen nog het liefje van iemand anders – al twintig jaar in vertoefde helemaal uit elkaar. De illusies verlieten zijn wereld toen uitkwam dat zijn vader, Noiraud, zijn mama, Myrtille, al negen jaar lang bedroog met Myrtille's beste vriendin, Nympho lijkt een toepasselijke benaming. Négen jaar. Negen jààr. Bijna de helft van Illiveris’ leven en meer dan de helft van zijn bewuste leven blijkt plots één leugen te zijn. Daarbij komt nog dat noch Noiraud noch Nympho ook maar enig schuldbesef lijken te hebben. Daarbij komt nog dat Noiraud zichzelf als slachtoffer ziet. Daarbij komen ook nog dingen in verband met bedprestaties, meer bepaald de bespreking en vergelijking ervan, die ik zelfs niet eens op papier durf herhalen. En dààrbij komt dan ook nog eens het feit dat Noiraud en Nympho nu een vrolijk gezinnetje spelen naast mijn liefje's deur. Letterlijk vlak ernaast, als in: een muur delend. Sinds dat laatste wapenfeit wil zelfs mijn immer geduldige Illiveris geen contact meer met Noiraud. Maar de realiteit maakt het hem vaak heel moeilijk.

Zo ook afgelopen zondag. Net wanneer mijn liefje naar het station wilde vertrekken, kwam zijn vader eraan. Het werd een woordenwisseling met stemverheffingen langs beide kanten. Als je mijn liefje kent, besef je nu al hoe ver Noiraud hem moet hebben gedreven. Je moet echt al heel veel doen om Illiveris boos te maken. Ik heb nog niet ontdekt wat precies en ik hoop dat ook niet snel te ontdekken. Normaal blijft Illiveris àltijd rustig.

Waarschijnlijk om de slechte timing van vlak daarvoor goed te maken en zijn emotionele evenwicht te herstellen, zag Illiveris mij vlak na de confrontatie met zijn vader fietsen.
‘Helaba schoon kind!’, hoorde ik opeens iemand zeggen vanuit een auto naast mij.
– ‘Illiveris!’, lachte ik blij.
We stopten allebei, ik stapte af, hij stapte uit. Meteen merkte ik dat mijn liefje iets van het hart moest. Illiveris vertelde me wat er net was gebeurd en ik zag dat hij heel erg onder de indruk was van zijn ruzie met de man met wie je geen ruzie maakt. Hij stond helemaal te trillen. Helemaal in overeenstemming met de situatie begon het te regenen – timing, timing, timing – maar dat was op dat moment het minste van mijn zorgen. Illiveris had mij nodig, dat kon ik zien. Ik zette een stap dichter en deed het enige wat ik op dat moment kon doen, ik omhelsde mijn liefje, hopend dat de regen alle koude gevoelens zou wegspoelen en mijn omhelzing de warme gevoelens zou terugbrengen en hem een beetje troost kon bieden.

Geschreven op: 3 mei 2010

Illiveris’ versie van de feiten: ‘The Clash of the Relatives’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.