Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ging naar Italië en bracht mee…

Ik was net voor de eerste keer in Italië(*), land vol eten waar ik zo van hou. De Italiaanse keuken is met voorsprong mijn favoriet. Merlots en mijn keukenkasten zijn het net niet beschamende bewijs. Ze puilen te allen tijde uit van de ontelbare pastasoorten, de olijfolies en de balsamico’s, en dat is enkel mijn schuld dankzij mij. Pastasauzen maak ik het liefst omdat je er eindeloos mee kan variëren, experimenteren en imponeren. Alles in één pot klaarmaken en op één hoop opeten, dat vind ik het leukst. Verschillende smaken sudderend samengesmolten, dat vind ik het lekkerst.

Ik bedoel maar, het was gewoon fysiek onmogelijk voor mij om met lege handen terug te komen van Italië. Echt. Zeker wanneer ik de afdeling Food Market van La Rinascente in Milaan – also known as Pasta Heaven! – aanschouwde. Pasta! Polenta! Risotto! Olijfolie! Balsamico! Kruiden! Ik wist niet waar ik eerst moest kijken. Al het lekkers wat de hele laars te bieden heeft, zomaar bijeen, op één afdeling. Enkel voor mij om naar te kijken en uit te kiezen!

Helaas moest ik aan de kilo’s denken – die van de koffer, niet die van mij. Ik koos dan ook voor m’n eerste en nog steeds grootste liefde: pasta. *Kuch* 3 kilogram *kuch*. Uiteraard van een merk dat je in de Belgische supermarkten niet vindt. En ik smokkelde ook nog een flesje balsamicocrème met truffelaroma mee. Ik ben ook maar een mens.






De Italianen houden hun beste producten bij, zo zegt Merlots nonkel Gourmand toch steeds. Ik ben benieuwd…

(*) Op bezoek bij Nankin, Merlots superbroer die daar op Erasmus is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri