Ik was net voor de eerste keer in Italië(*),
land vol eten waar ik zo van hou. De Italiaanse keuken is met voorsprong mijn
favoriet. Merlots en mijn keukenkasten zijn het net niet beschamende bewijs. Ze
puilen te allen tijde uit van de ontelbare pastasoorten, de olijfolies en de
balsamico’s, en dat is enkel mijn schuld dankzij mij. Pastasauzen maak
ik het liefst omdat je er eindeloos mee kan variëren, experimenteren en imponeren.
Alles in één pot klaarmaken en op één hoop opeten, dat vind ik het leukst.
Verschillende smaken sudderend samengesmolten, dat vind ik het lekkerst.
Ik bedoel maar, het was gewoon fysiek
onmogelijk voor mij om met lege handen terug te komen van Italië. Echt. Zeker
wanneer ik de afdeling Food Market
van La Rinascente in Milaan – also known as Pasta Heaven! –
aanschouwde. Pasta! Polenta! Risotto! Olijfolie! Balsamico! Kruiden! Ik wist
niet waar ik eerst moest kijken. Al het lekkers wat de hele laars te bieden
heeft, zomaar bijeen, op één afdeling. Enkel voor mij om naar te kijken en uit te
kiezen!
Helaas moest ik aan de kilo’s denken –
die van de koffer, niet die van mij. Ik koos dan ook voor m’n eerste en nog
steeds grootste liefde: pasta. *Kuch* 3 kilogram *kuch*. Uiteraard van een merk dat je in de Belgische supermarkten niet vindt. En ik smokkelde ook nog een
flesje balsamicocrème met truffelaroma mee. Ik ben ook maar een mens.
De Italianen houden hun beste producten
bij, zo zegt Merlots nonkel Gourmand toch steeds. Ik ben benieuwd…
(*) Op bezoek bij Nankin, Merlots superbroer die daar op Erasmus is.
(*) Op bezoek bij Nankin, Merlots superbroer die daar op Erasmus is.
Reacties
Een reactie posten