Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ging naar Italië en bracht mee…

Ik was net voor de eerste keer in Italië(*), land vol eten waar ik zo van hou. De Italiaanse keuken is met voorsprong mijn favoriet. Merlots en mijn keukenkasten zijn het net niet beschamende bewijs. Ze puilen te allen tijde uit van de ontelbare pastasoorten, de olijfolies en de balsamico’s, en dat is enkel mijn schuld dankzij mij. Pastasauzen maak ik het liefst omdat je er eindeloos mee kan variëren, experimenteren en imponeren. Alles in één pot klaarmaken en op één hoop opeten, dat vind ik het leukst. Verschillende smaken sudderend samengesmolten, dat vind ik het lekkerst.

Ik bedoel maar, het was gewoon fysiek onmogelijk voor mij om met lege handen terug te komen van Italië. Echt. Zeker wanneer ik de afdeling Food Market van La Rinascente in Milaan – also known as Pasta Heaven! – aanschouwde. Pasta! Polenta! Risotto! Olijfolie! Balsamico! Kruiden! Ik wist niet waar ik eerst moest kijken. Al het lekkers wat de hele laars te bieden heeft, zomaar bijeen, op één afdeling. Enkel voor mij om naar te kijken en uit te kiezen!

Helaas moest ik aan de kilo’s denken – die van de koffer, niet die van mij. Ik koos dan ook voor m’n eerste en nog steeds grootste liefde: pasta. *Kuch* 3 kilogram *kuch*. Uiteraard van een merk dat je in de Belgische supermarkten niet vindt. En ik smokkelde ook nog een flesje balsamicocrème met truffelaroma mee. Ik ben ook maar een mens.


De Italianen houden hun beste producten bij, zo zegt Merlots nonkel Gourmand toch steeds. Ik ben benieuwd…

(*) Op bezoek bij Nankin, Merlots superbroer die daar op Erasmus is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.