Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn eerste kerst

Once upon a Christmas, 2010…

Ik heb al 23 keer Kerstmis meegemaakt, maar toch beleefde ik naar mijn gevoel eergisteren mijn eerste kerst. Mijn eerste mooie kerst. Ik heb er dan ook 23 keer zo hard van genoten. En daar hoefde ik niet eens mijn best voor doen. Hoe kon ik niet genieten van zo’n mooie kerst, een kerst waarvan ik dacht dat hij alleen in kerstfilms bestond?

Mijn eerste kerst was een witte kerst dankzij de sneeuw, die een sprookjesachtige setting vormde voor het feeërieke feest. Buiten heerste koude en kleurloosheid, binnen warmte en weelde. Mijn eerste kerst was ook groene kerst dankzij mijn eerste echte kerstboom, die de woonkamer van mijn vriendje vulde met een wonderbaarlijke dennengeur. Het was een rode kerst dankzij mijn kleedje en de liefde tussen mij en mijn Illiveris. Het was een kleurenkerst dankzij het aanzicht van mijn eerste echte reuzenpakjesberg. Het was een perfecte kerst.

Ik genoot ervan mijn liefje te zien genieten van de lekkere dingen die zijn nonkel en ik hadden klaargemaakt. Ik genoot van de hemelse wijnen die de vriend van mijn liefje’s mama speciaal had uitgezocht. Ik genoot van de warmte van het gezelschap die extra hard en vurig leek te gloeien tegen de koude achtergrond van het winterse sneeuwlandschap. Ik genoot van de liefdevolle woorden en aanrakingen van mijn vriendje.

Mijn hoogtepunt van de avond brak aan toen Illiveris even verdween. Hij ging een pakje halen uit zijn schuilplaats die veilig genoeg bleek voor mijn nieuwsgierige blikken. Het pakje waar hij mij al sinds 16 november benieuwd naar had gemaakt. Het pakje waar ik de hele avond op had gewacht.

Ik kreeg rillingen toen mijn grootste cadeau terug binnenkwam met een piepklein pakje in zijn handen. Toen hij het mij overhandigde, kregen mijn bevende vingers de verpakking er amper af geprutst. Ik was plots enorm zenuwachtig. En ongeduldig. In mijn hoofd leek het minuten te duren voor ik de verpakking loskreeg. Er zat een doosje in. Ik maakte het open. Het was een doosje met een ring. Een beeldschone ring. Een zilveren ring. Een fonkelende ring. Een handgemaakte ring uit Italië. Een unieke ring. Een ring van Illiveris. Een ring voor mij.

Illiveris maakt me al bijna een jaar gelukkiger dan woorden kunnen beschrijven. Althans dan niet-zeemzoete woorden kunnen doen. Hij doet dat constant, meestal onbewust. Soms met woorden. Soms met kleine gebaren. Soms met een blik. Die avond maakte hij me bewust gelukkig, doodgelukkig, met een ring.Geschreven op: 26 december 2010

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.