Doorgaan naar hoofdcontent

Incanto d’amor

…elke dag opnieuw, al 3 jaar lang. Om elke en eender welke reden.Hier zijn er enkele:

…omdat hij mij onverwacht een kus op m’n voorhoofd komt geven terwijl ik lig te rusten op de zetel. En omdat we samen lachen omdat ik zo schrik wanneer hij dat plots doet.
…omdat hij ’s nacht plots uit bed stapt om een boek te nemen en hij eventjes voor me voorleest.
…omdat we samen lachen wanneer we liedjes waarvan we de tekst eigenlijk niet helemaal – of helemaal niet – kennen, proberen mee te zingen in de auto.
…omdat hij mij helpt kalm te blijven. Of toch kalmer dan dat ik zonder hem zou zijn.
…omdat hij zo mooi kan schrijven.
…omdat hij drie kommen van mijn Chinese tomatensoep opsmikkelt.
…omdat hij ervoor zorgt dat ik niet op m’n poep val in het midden van de Meir.
…omdat hij enthousiast voor me is wanneer ik over koken praat.
…omdat hij me wil tonen hoe goed hij mensen kan doodschieten in een computerspelletje en hij het erg vindt dat het net wanneer ik kijk niet goed lukt.
…omdat hij onverwacht roosjes voor me meebrengt.
…omdat ik m’n gsm uren alleen kan laten zonder stress. Er zijn geen sms’jes, er is geen drama.
…omdat hij samen met mij op de grond gaat liggen om naar me te luisteren wanneer ik over mijn dag vertel. En omdat hij dat doet op een manier die me het gevoel geeft dat wat ik te vertellen heb op dat moment voor hem het allerbelangrijkste is.
…omdat hij mijn spaghetti de lekkerste vindt die hij ooit al heeft gegeten.
…omdat hij me liefdevol onderstopt met een dekentje wanneer ik het koud heb.
…omdat het eerste wat ik zie wanneer ik ’s morgens mijn ogen open zijn lieve glimlach is.
…omdat hij me meeneemt op mijn eerste en tot nog toe mooiste reis, naar Boedapest, de mooiste stad die bestaat.
…omdat hij mij leert te genieten.
…omdat ik er niet elke dag in slaag slechts één reden te kiezen.
…omdat hij elke maand en elk jaar nog mooier weet te maken dan onze vorige.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.