Doorgaan naar hoofdcontent

Incanto d’amor

…elke dag opnieuw, al 3 jaar lang. Om elke en eender welke reden.



Hier zijn er enkele:

…omdat hij mij onverwacht een kus op m’n voorhoofd komt geven terwijl ik lig te rusten op de zetel. En omdat we samen lachen omdat ik zo schrik wanneer hij dat plots doet.
…omdat hij ’s nacht plots uit bed stapt om een boek te nemen en hij eventjes voor me voorleest.
…omdat we samen lachen wanneer we liedjes waarvan we de tekst eigenlijk niet helemaal – of helemaal niet – kennen, proberen mee te zingen in de auto.
…omdat hij mij helpt kalm te blijven. Of toch kalmer dan dat ik zonder hem zou zijn.
…omdat hij zo mooi kan schrijven.
…omdat hij drie kommen van mijn Chinese tomatensoep opsmikkelt.
…omdat hij ervoor zorgt dat ik niet op m’n poep val in het midden van de Meir.
…omdat hij enthousiast voor me is wanneer ik over koken praat.
…omdat hij me wil tonen hoe goed hij mensen kan doodschieten in een computerspelletje en hij het erg vindt dat het net wanneer ik kijk niet goed lukt.
…omdat hij onverwacht roosjes voor me meebrengt.
…omdat ik m’n gsm uren alleen kan laten zonder stress. Er zijn geen sms’jes, er is geen drama.
…omdat hij samen met mij op de grond gaat liggen om naar me te luisteren wanneer ik over mijn dag vertel. En omdat hij dat doet op een manier die me het gevoel geeft dat wat ik te vertellen heb op dat moment voor hem het allerbelangrijkste is.
…omdat hij mijn spaghetti de lekkerste vindt die hij ooit al heeft gegeten.
…omdat hij me liefdevol onderstopt met een dekentje wanneer ik het koud heb.
…omdat het eerste wat ik zie wanneer ik ’s morgens mijn ogen open zijn lieve glimlach is.
…omdat hij me meeneemt op mijn eerste en tot nog toe mooiste reis, naar Boedapest, de mooiste stad die bestaat.
…omdat hij mij leert te genieten.
…omdat ik er niet elke dag in slaag slechts één reden te kiezen.
…omdat hij elke maand en elk jaar nog mooier weet te maken dan onze vorige.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri