Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn naam is aMuse en ik weekmenu

Het vraagteken achter ‘Weekmenu?’ werd plotsklaps een uitroepteken toen ik daarstraks thuiskwam en Merlot vond met dit cadeautje…

Keukenagenda 2013

Zo snel veranderen die leestekens soms, de stiekemerds!

Nu ja, ik deed al van weekmenu, hoor. Al sinds Merlot en ik in ons eigen huisje wonen. Maar altijd voor mezelf en altijd op losse blaadjes, nooit om met wie dan ook te delen op een blog en in zo’n mooi boekje! Vanaf nu wel dus, want nu heb ik een blog én een boekje! En welke week kan er nu mooier zijn om te starten met iets nieuws dan de allereerste van het 2013de jaar (als je pas na Christus begint te rekenen wel, hé)? Het jaar dat volgens de Maya's nooit had mogen zijn, dat stelletje deugnieten.

Cadeautje!
Mijn jaar weekmenu’en heeft me wel geleerd dat een weekplanning verandert. Altijd. Want dan moet je ongepland bij (schoon)ouders gaan eten. Of op restaurant, als je geluk hebt. Dan heb je plots zin in iets anders. Dan vind je dit of dat niet in de winkel en moet je iets anders meenemen. Dan heb je ineens niet veel honger. Dan moet er onverwacht iemand weg ’s avonds…

Het is altijd wel iets. En dat maakt het elke week boeiend. Maar wel lastig nu. Want moet ik dan twee weekmenu’s posten per week? Eentje met het oorspronkelijke plan en eentje met wat er uiteindelijk van in huis op tafel is gekomen?

Ik bedoel maar, mijn woorden staan nog niet allemaal op papier en ik heb het alweer gedaan. Ik heb vanavond iets anders gemaakt dan ik oorspronkelijk van plan was. Want zo ben ik wel. Ik durf dat allemaal. Dus wat nu met mijn eerste weekmenu? Het klopt al niet meer! Zoveel vraagtekens, zoveel uitroeptekens…

Weet je wat, ik zal er nog eens een nachtje over slapen. Een mens mag toch nog wel recupereren van Oudjaar zeker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.