Doorgaan naar hoofdcontent

Pin it, bitch!


Ongeveer drie maanden geleden: “Pinterest zou echt wel iets voor jou zijn! Maak anders eens een account aan?

Ongeveer twee maanden geleden: “Jij zou Pinterest echt wel leuk vinden, hoor! Waarom probeer je het eens niet?”

Ongeveer één maand geleden: “Je weet toch dat je Pinterest bijvoorbeeld kan gebruiken om recepten te zoeken, hé? Je moet écht een Pinterest-account aanmaken!”

***

Merlot probeerde mij al een tijdje op Pinterest te krijgen. Mijn antwoord op elk van zijn pogingen was steeds een variant van “Uhu, misschien wel. Ik zal wel eens een Pinterest-account aanmaken. Ooit. Ik zal nog wel zien.” Waarna ik vrolijk weg trippelde, waarschijnlijk richting keuken.

De reden van mijn terughoudendheid was niet dat ik eraan twijfelde of Pinterest wel iets voor mij zou zijn. Integendeel, ik wimpelde het af zoals alleen ik dat kan omdat ik net zeker wist dat het sowieso iets voor mij zou zijn. Pinterest zou mij toegang verschaffen tot een hele wereld vol nieuwe recepten. En ik zou er absoluut niet aan kunnen weerstaan om die wereld te verkennen.

En terwijl ik er zo ontzettend veel van houd om kookinspiratie op te doen, terwijl je me enkel maar een kookboek moet geven om me urenlang stil te houden, word ik naast heel enthousiast ook een beetje moedeloos van de absurde hoeveelheid recepten die mij via allerlei wegen bereiken en die er allemaal zo beloftevol uitzien. Er zijn gewoon te veel lekkere dingen, te veel interessante ideeën, te veel fascinerende combinaties!

De onoverzichtelijke berg recepten en ideeën verspreid over mijn hoofd, mijn kookboeken, mijn kooktijdschriften en mijn Bloglovin zou alleen nog maar onoverzichtelijker worden. Het aantal recepten waarover ik ooit eens enthousiast als een klein meisje in een snoepwinkel heb gedacht: “Oh, dat moet ik zéker eens proberen!” zou alleen nog maar exponentieel toenemen, terwijl ik nu al een keer of 37 zou moeten leven wil ik ze allemaal écht eens uitproberen… En dan zou ik nooit eens twee keer hetzelfde mogen maken! Nu, geen twee keer spaghetti mogen maken, daar trek ik de lijn. Het is al frustrerend genoeg, Pinterest kan ik er echt niet nog eens bijhebben!

***

Uiteraard zit ik inmiddels op Pinterest. Ik bedoel: wat had je nu gedacht? Al geef ik Merlot wel helemaal de schuld, die snoodaard! Ongeveer een week geleden, toen ik bij m’n laptop kwam, lachte de homepage van Pinterest me toe en stond Merlot met de meest onschuldige ogen die je ooit hebt gezien naast diezelfde laptop naar mij te kijken. Ik was niet opgewassen tegen de combinatie van Merlots puppyblik en de lokroep van alle Pinterest-recepten slechts een klik verwijderd.

Tegen beter weten in, maakte ik uiteindelijk dan maar een Pinterest-account aan. Maar ik heb mezelf wel beloofd heel streng te zijn over welke recepten ik toelaat tot mijn selecte groepje “Recipes to try”. En Merlot – die van alles houdt behalve fruit in zijn eten – heb ik al een beetje teruggepakt met de keuze van mijn eerste Pinterest-recept: quinoa met pompoen en appel. Ocharme. Niet. En nog meer snode plannen zijn in de maak: ondertussen pinde ik stiekem ook een pastasalade met broccoli en druifjes. Wedden dat hij al een beetje spijt begint te krijgen van zijn Pinterest-offensief?


Wil je mee pinnen en al die dingen? Mij vind je hier!

Reacties

  1. Zou je niet stoppen met Pinterest? Naar het schijnt is dat slecht voor mijn *kuch* voor de gezondheid! :O

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.