Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 2: Diepvriespaniek

Whoops, twee keer veggie, één keer vis en één keer scampi’s. En dat terwijl ik eigenlijk een vleesinhaalbeweging had moeten doen na mijn diepvriespaniek van vorige donderdag

***

Laat ik opnieuw beginnen.

Hoera, ik heb deze week gehakt en steaks uit de diepvries weggewerkt, en vorige week ook al rundertournedos! En niets daarvan was slecht geworden! Mijn paniek was dus een beetje overdreven. Mijn nieuwe, voor mij meer haalbare, strategie is om minstens twee keer per week vlees te maken, wat maakt dat ik geslaagd ben deze week. Met vlag en wimpel, with flying colours, al die dingen!

Paddenstoelenpasta à la truffe

WEEK 2: DIEPVRIESPANIEK

Vrijdag 4 januari 2013:           De beste spaghetti van de wereld
Zaterdag 5 januari 2013:        Joepie, er is nog spaghetti over!
Zondag 6 januari 2013:          Luxueuze paddenstoelenrisotto (met truffel en steak)
Maandag 7 januari 2013:        Paddenstoelenpasta à la truffe
Dinsdag 8 januari 2013:         Vitamientjesbom
Woensdag 9 januari 2013:      Pestopasta Caprese
Donderdag 10 januari 2013:   Broccolipuree met Italiaanse vis uit de oven

Ah, mijn spaghetti, de reden waarom ik nooit vegetariër zal worden…

En ehm, ik weet het, al die truffeldagen… Ze scheppen een beetje een verkeerd beeld. Dat is hier geen chichi-huis, hoor. Ik vond gewoon plots een potje truffelsalsa van Oil&Vinegar dat ik ooit eens had gekregen in de kast. En wanneer je dat opendoet, moet je dat opmaken, hé! Niet dat dat een straf was, hoor. Van hun truffelcrème ben ik niet zo’n fan, maar die truffelsalsa is lékker, joh, niet te doen! Al zit de kunst hem misschien ook wel in mijn goddelijke combinaties en geniale doseringen. Ahum.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.