Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met mangosalsa

We hebben een blijvertje, en wat voor eentje! Een gezonde, lichte en kleurrijke pasta om vrolijk van te worden. Wedden dat hij een glimlach op je gezicht tovert wanneer hij naar je opkijkt vanuit je bord?

Nu ja, ik geef toe, een avocado gebruiken, is eigenlijk een beetje valsspelen, want iets met avocado, kan niet anders dan lekker zijn. En dan ook nog eens een mango in de strijd werpen… Deze weddenschap win ik altijd. Dat is gewoon wiskunde. Of chemie of zo. Ik was nooit heel goed in die dingen.

Pasta met mangosalsa



















Wat heb je nodig (voor 2)?
  • 1/2de mango (De andere helft kan je als dessert opeten, hoera!)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1/2de limoen of citroen
  • Olijfolie
  • Basilicum (Verse is zoals steeds het lekkerst, maar aangezien ik net diepvriesbasilicum heb ontdekt, gebruikte ik dat. Je weet hoe dat gaat met nieuwe dingen, hé!)
  • Peper & zout
  • Kleine pastaatjes
  • Scampi’s (Het aantal kies je maar zelf, ik moet hier niet alles beslissen, hé!)
Wat moet je doen?

De pasta koken en afkoelen onder stromend water wanneer hij klaar is.

Terwijl de pasta kookt, kan je aan de mangosalsa beginnen. Mangosalsa begint met een mango. Die mag je schillen en in twee verdelen rond de pit. De ene helft mag in de ijskast voor straks als dessert (hoera!), de andere helft mag je in miniblokjes snijden voor zo meteen (dubbel hoera!).

Ontvel daarna de tomaten en snijd ook die in miniblokjes. Neem dan de avocado erbij, haal de schil eraf, de pit eruit en snijd ook die weer in miniblokjes.

Doe al die miniblokjes samen in een kom, besprenkel ze met limoen- of citroensap en een beetje olijfolie, kruid ze met peper, zout en basilicum, en hussel alles mooi door elkaar. Daarna mag ook de afgekoelde pasta erbij.

Zo zou het ook al lekker zijn, maar ik bakte er nog enkele scampi’tjes bij.

Voor de variatie

Ziehier enkele goede excuses om dit een paar maanden lang elke week te maken.
  •  Voor de veggies: laat de scampi’s gewoon weg! Ah ja.
  • Voor de ‘fishies’: nog niet geprobeerd, maar ik ga dit zeker ook eens maken met zalm, gerookte, gestoomde, gebakken… Kan volgens mij niet anders dan even lekker zijn!
  • Een ander aanlokkelijk ideetje is om met een beetje room en currypoeder een currysausje te maken bij de scampi’s.
  • Voor de ‘chickies’: ook nog niet geprobeerd, maar ik ben er zeker van dat dit met (gegrilde) kip ook lekker is!
  • In de plaats van – of als aanvulling op – de tomaten, kan je ook eens een geschilde zoete puntpaprika (in miniblokjes!) gebruiken. Dat heb ik wél al geprobeerd, als hapje, zonder pasta.
  • En (half)zongedroogde tomaatjes zouden hier ook perfect bij passen.
Zonder scampi's, met halfzongedroogde tomaatjes

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.