Doorgaan naar hoofdcontent

Uit-le(z)(v)en


Once upon a June in 2011…

Dit is wat uit mij stroomde en op papier vloeide de dag nadat een meisje dat ik ‘kende’ van op Twitter was omgekomen bij een verkeersongeval…

Ik heb talloze dromen.
Ik wens erop los.
Ik verlang vurig.
Ik begeer ontelbare dingen.
Ik hunker met hartstocht.
Ik snak naar de wereld.
Ik wil zo ontzettend veel.
Ik heb wel één miljoen dromen.
Ongeveer honderdduizenden wensen.
Quasi duizenden verlangens.
Ik herberg honderden begeertes.
Zo’n tientallen hunkeringen.
Maar ik heb slechts één enkele hoop.

In mijn dromen, in mijn wensen, mijn verlangens, begeertes en mijn hunkeringen…

… maak ik een huisje vol liefdeling, samen met m’n liefsteling.
knus ik het huisje op totdat het overloopt van knussigheid.
… snuister ik in winkeltjes en ontdek verborgen prachtigjes.
… geef ik al die pracht een eigen plaatsje in ons perfecte huisje vol praal.
… beleef ik adembenemende avonden in een huisjesbib vol boeken, op een donzelend tapijt voor een knetterend haardvuur.
… probeer ik honderdduizenden recepten uit en daarna nog een miljoen meer.
… zie ik plaatsen in de wereld die iedereen al heeft gezien, maar nog nooit zoals ik dat doe.
… beleef ik magische kersten.
… val ik elke nacht in slaap in m’n liefje’s warme armen.
… krijg ik af en toe onverwachte cadeautjes.
… worden mij kushandjes toegeworpen.
stumbel ik soms onhandig en toevallig in mijn eigen filmmomenten.
… lach ik elke dag.
… geniet ik af en toe mateloos van een stukje chocola.
… onderbreekt m’n liefje me tijdens het koken door me plots op te tillen en in het rond te draaien.
… beleef ik passionele kusselingen, elke dag.
… ontdek ik verschillende lagen van verbazing.
… geniet ik van alle kleuren die bestaan.
… werk ik in mijn kruidentuintje.
… was ik af met roze handschoenen.
… maak ik sneeuwwandelingen met oorverwarmers op.
… ruikt ons huisje altijd naar versgebakken eenderwat.
… valt elk stukje in mijn leven elke dag een beetje meer op zijn plaats.
… ken ik elke dag het gevoel lief te hebben en liefgehad te worden.
… bedenk ik de mooiste woorden en de mooiste namen.
… vind ik dé job voor mij.
… gebruik ik elke dag verse kruiden.
… haal ik voldoening uit alles wat ik doe.
… leer ik uit elke les die het leven mij biedt.
… onthoud ik elk liefdevol gevoel.
… woon ik in Wonderland.
… vergeet ik nooit hoeveel geluk ik heb. Zo veel meer dan zovelen.

Elk leven is een verhaal dat iedereen wil uitlezen. Maar het leven heeft me vandaag geleerd dat het soms ophoudt. Zomaar. Midden in het verhaal. Wanneer dat gebeurt, is het altijd abrupt. Nooit had je ooit zo’n bruusk einde verwacht. En nooit is ooit rechtvaardig. Daarom, denk ik, heeft slechts één enkele hoop zin. Zonder mijn ene hoop kan geen enkele van mijn ontelbaar vele dromen, wensen, verlangens, begeertes of hunkeringen bestaan. Daarom hoop ik vurig, smachtend, met brandend verlangen mijn weg in mijn Wonderland te kunnen voortzetten tot het einde in Ver, Heel Ver van Hier, voordat mijn hele verhaal verdwijnt. Ik hoop mijn dromelingen één voor één te begroeten, in mijn armen en mijn hart te sluiten en ze allemaal helemaal uit te le(z)(v)en…

Not the end.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri