Doorgaan naar hoofdcontent

Uit-le(z)(v)en


Once upon a June in 2011…

Dit is wat uit mij stroomde en op papier vloeide de dag nadat een meisje dat ik ‘kende’ van op Twitter was omgekomen bij een verkeersongeval…

Ik heb talloze dromen.
Ik wens erop los.
Ik verlang vurig.
Ik begeer ontelbare dingen.
Ik hunker met hartstocht.
Ik snak naar de wereld.
Ik wil zo ontzettend veel.
Ik heb wel één miljoen dromen.
Ongeveer honderdduizenden wensen.
Quasi duizenden verlangens.
Ik herberg honderden begeertes.
Zo’n tientallen hunkeringen.
Maar ik heb slechts één enkele hoop.

In mijn dromen, in mijn wensen, mijn verlangens, begeertes en mijn hunkeringen…

… maak ik een huisje vol liefdeling, samen met m’n liefsteling.
knus ik het huisje op totdat het overloopt van knussigheid.
… snuister ik in winkeltjes en ontdek verborgen prachtigjes.
… geef ik al die pracht een eigen plaatsje in ons perfecte huisje vol praal.
… beleef ik adembenemende avonden in een huisjesbib vol boeken, op een donzelend tapijt voor een knetterend haardvuur.
… probeer ik honderdduizenden recepten uit en daarna nog een miljoen meer.
… zie ik plaatsen in de wereld die iedereen al heeft gezien, maar nog nooit zoals ik dat doe.
… beleef ik magische kersten.
… val ik elke nacht in slaap in m’n liefje’s warme armen.
… krijg ik af en toe onverwachte cadeautjes.
… worden mij kushandjes toegeworpen.
stumbel ik soms onhandig en toevallig in mijn eigen filmmomenten.
… lach ik elke dag.
… geniet ik af en toe mateloos van een stukje chocola.
… onderbreekt m’n liefje me tijdens het koken door me plots op te tillen en in het rond te draaien.
… beleef ik passionele kusselingen, elke dag.
… ontdek ik verschillende lagen van verbazing.
… geniet ik van alle kleuren die bestaan.
… werk ik in mijn kruidentuintje.
… was ik af met roze handschoenen.
… maak ik sneeuwwandelingen met oorverwarmers op.
… ruikt ons huisje altijd naar versgebakken eenderwat.
… valt elk stukje in mijn leven elke dag een beetje meer op zijn plaats.
… ken ik elke dag het gevoel lief te hebben en liefgehad te worden.
… bedenk ik de mooiste woorden en de mooiste namen.
… vind ik dé job voor mij.
… gebruik ik elke dag verse kruiden.
… haal ik voldoening uit alles wat ik doe.
… leer ik uit elke les die het leven mij biedt.
… onthoud ik elk liefdevol gevoel.
… woon ik in Wonderland.
… vergeet ik nooit hoeveel geluk ik heb. Zo veel meer dan zovelen.

Elk leven is een verhaal dat iedereen wil uitlezen. Maar het leven heeft me vandaag geleerd dat het soms ophoudt. Zomaar. Midden in het verhaal. Wanneer dat gebeurt, is het altijd abrupt. Nooit had je ooit zo’n bruusk einde verwacht. En nooit is ooit rechtvaardig. Daarom, denk ik, heeft slechts één enkele hoop zin. Zonder mijn ene hoop kan geen enkele van mijn ontelbaar vele dromen, wensen, verlangens, begeertes of hunkeringen bestaan. Daarom hoop ik vurig, smachtend, met brandend verlangen mijn weg in mijn Wonderland te kunnen voortzetten tot het einde in Ver, Heel Ver van Hier, voordat mijn hele verhaal verdwijnt. Ik hoop mijn dromelingen één voor één te begroeten, in mijn armen en mijn hart te sluiten en ze allemaal helemaal uit te le(z)(v)en…

Not the end.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.