Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 5: Yummy, me keep-y!

Het was een week van blijvertjes. Blijvertjes die al waren, blijvertjes die zijn geworden en één blijvertje dat zich al heeft verspreid…

Linguine met ragout

WEEK 5 : YUMMY, ME KEEP-Y!

Vrijdag 25 januari 2013          Nankin komt eten: tonijnmacaroni met tomatensaus
Zaterdag 26 januari 2013       Pasta met mangosalsa en scampi’s
Zondag 27 januari 2013         Linguine met ragout van runderstoofvlees
Maandag 28 januari 2013       Overschot ragout met bulgur
Dinsdag 29 januari 2013        Avocadopasta
Woensdag 30 januari 2013     Brestolipasta met basilicumtomaatjes
Donderdag 31 januari 2013    Verjaardagsetentje Fandango: Parmigiana di Melanzane

Op vrijdag dacht Nankin dat hij gehakt aan het eten was, terwijl het eigenlijk tonijn uit blik was. Ik weet nog steeds niet of dat positief of negatief is. Niet dat ik daar lang over heb nagedacht, want na zaterdag was ik variaties aan het bedenken op de pasta met mangosalsa, waardoor ik een excuus zou hebben om dat vanaf nu elke week te maken. Zo lekker dat dat was! En eigenlijk ook zo makkelijk dat het een beetje stom is om er een recept voor uit te typen. Al heb ik dat toch maar gedaan.

Op zondag ontdekte ik twee dingen: knolselder gebruiken in plaats van gewone selder in een ragout is een goed idee. En een tomatensaus afwerken met pure chocolade en rozijntjes is echt niet raar. Op maandag ontdekte ik dan weer dat ik bulgur lekkerder vind dan quinoa, ongeveer even lekker als rijst, maar niet zo lekker als couscous. Zo, nu kunnen daar geen misverstanden over bestaan!

Op dinsdag had ik geen zin om te koken omdat Merlot wegens examens geen tijd had om mee aan tafel te komen zitten, maar godzijdank heb ik dat toch maar gedaan. Avocadopasta blijkt perfect comforteten dat je even doet vergeten dat je alleen bent. Tot je spontaan “Mmm, lekker, hé?” zegt tegen niemand that is. Ik heb helaas geen foto genomen, maar dat geeft mij meteen een goed excuus om dit heel snel nog eens te maken, want hoe kan ik er anders over bloggen? Ah ja!

Op woensdag een pasta die zijn status van blijvertje nog maar eens heeft bevestigd. En op donderdag maakte Myrtille, Merlots mama, mijn Parmigiana di Melanzane voor de verjaardag van haar vriend. Naast mijn rodekoolsoep die Anis en Chianti al hebben nagemaakt, is dit al het tweede recept dat niet voor niets op mijn blog staat!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.