Het was een week van blijvertjes. Blijvertjes
die al waren, blijvertjes die zijn geworden en één blijvertje dat zich al heeft
verspreid…
Linguine met ragout |
WEEK
5 : YUMMY, ME KEEP-Y!
Vrijdag 25 januari 2013 Nankin komt eten: tonijnmacaroni met
tomatensaus
Zaterdag 26 januari 2013 Pasta met mangosalsa en scampi’s
Zondag 27 januari 2013 Linguine met ragout van
runderstoofvlees
Maandag 28 januari 2013 Overschot ragout met bulgur
Dinsdag 29 januari 2013 Avocadopasta
Woensdag
30 januari 2013 Brestolipasta met
basilicumtomaatjes
Donderdag
31 januari 2013 Verjaardagsetentje
Fandango: Parmigiana di Melanzane
Op
vrijdag dacht Nankin dat hij gehakt aan het eten was, terwijl het eigenlijk
tonijn uit blik was. Ik weet nog steeds niet of dat positief of negatief is.
Niet dat ik daar lang over heb nagedacht, want na zaterdag was ik variaties aan
het bedenken op de pasta met mangosalsa, waardoor ik een excuus zou hebben om dat
vanaf nu elke week te maken. Zo lekker dat dat was! En eigenlijk ook zo
makkelijk dat het een beetje stom is om er een recept voor uit te typen. Al heb
ik dat toch maar gedaan.
Op zondag
ontdekte ik twee dingen: knolselder gebruiken in plaats van gewone selder in
een ragout is een goed idee. En een tomatensaus afwerken met pure chocolade en
rozijntjes is echt niet raar. Op maandag ontdekte ik dan weer dat ik bulgur
lekkerder vind dan quinoa, ongeveer even lekker als rijst, maar niet zo lekker
als couscous. Zo, nu kunnen daar geen misverstanden over bestaan!
Op
dinsdag had ik geen zin om te koken omdat Merlot wegens examens geen tijd had
om mee aan tafel te komen zitten, maar godzijdank heb ik dat toch maar gedaan. Avocadopasta
blijkt perfect comforteten dat je even doet vergeten dat je alleen bent. Tot je
spontaan “Mmm, lekker, hé?” zegt tegen niemand that is. Ik heb helaas geen foto
genomen, maar dat geeft mij meteen een goed excuus om dit heel snel nog eens te
maken, want hoe kan ik er anders over bloggen? Ah ja!
Op
woensdag een pasta die zijn status van blijvertje nog maar eens heeft
bevestigd. En op donderdag maakte Myrtille, Merlots mama, mijn Parmigiana di Melanzane voor de verjaardag van haar vriend. Naast mijn rodekoolsoep die Anis en Chianti al hebben nagemaakt, is dit al het tweede recept dat niet voor niets op
mijn blog staat!
Reacties
Een reactie posten