Ik zeg maar één ding: hesp is ook vlees,
hé!
Witloofrisotto met gerookte zalm en radicchio |
WEEK 6 : Risotto reminder
Vrijdag 1 februari 2013 On
verra
Zaterdag 2 februari 2013 Snel iets in elkaar flansen voor 6 in
een andere keuken
Zondag 3 februari 2013 Witloofrisotto met gerookte zalm en radicchio
Maandag 4 februari 2013 Pasta met aubergine en radicchio
Dinsdag 5 februari 2013 Kabeljauw met amandelkorst,
pestomayonaise en blé
Woensdag
6 februari 2013 Couscous met hesp en
kaas uit de oven
Donderdag
7 februari 2013 Verjaardagsetentje
Myrtille: op restaurant
Note
to self: maak vaker
risotto.
Ik lijk telkens te vergeten hoe lekker
ik risotto vind. Ik denk altijd: ‘Ja
risotto… Maar oh, weet je wat, ik zou ook pasta kunnen maken! Anders maak ik
wel pasta!’ Maar eigenlijk is risotto ook heel
leuk om mee te experimenteren en makkelijk om snel in elkaar te flansen. Ik
bedoel, is er iemand die nog pollepel
voor pollepel bouillon toevoegt en 20 minuten aan een stuk staat te roeren
alsof hij gestraft is?
Soit, meer risotto dus! En ook meer
andere dingen, zoals blé, bulgur, couscous, rijst, quinoa. En oh ja, ook patatjes.
En ja… *draait een rode lok rond haar vingers* bijgevolg zal ik dan iets minder
vaak *kuch* pasta *kuch kuch* mogen maken. There,
I said it. Allez ja, een heel klein beetje minder vaak, hé. Overdrijven is
nooit goed, dat weet iedereen.
Als ik mijn weekmenu zo bekijk, vind ik
dat ik best trots mag zijn op mezelf: risotto, blé, couscous. Al moet ik wel
toegeven dat mijn on verra op vrijdag
een pasta was. En mijn flansgerecht van zaterdag eigenlijk ook: mijn avocadopasta
nog wel! Al had ik weer geen fototoestel in de aanslag, dus ik kan hier in
principe zeggen wat ik wil. Nu ja, dan zal ik hem nog eens moeten maken, hé. Alles
voor de blog en zo.
En ja, nu ik dan toch dingen aan het
toegeven ben: op donderdag bestelde ik ook een pasta op restaurant. Maar the joke was on me: mijn pasta’s zijn véél
beter. Als die pasta en één van mijn pasta’s zouden vechten, zou mijn pasta
altijd winnen! Wat? Dat kan toch?
Reacties
Een reactie posten