Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 8: DZV – Take 2


Op vrijdag namen Merlot en ik – eigenlijk drie dagjes te laat – officieel tijdelijk afscheid van vlees met de lekkerste spaghetti van de wereld, in het leuke gezelschap van Ecarlate en haar wederhelft. Merlot nam het zekere voor het onzekere en stompte twee bergen spaghetti naar binnen nu het nog kon.

Risotto met tikkeneitje

WEEK 8: DAGEN ZONDER VLEES – TAKE 2

Vrijdag 15 februari 2013         Etentje: pompoensoep met kruidenkaas – spaghetti – puddingtaart
Zaterdag 16 februari 2013      Nankin geeft een Italiaans etentje vraagt zijn mama en mij een Italiaans etentje te doen: Bruschetta met tomaat, bruschetta met artisjok & pasta met tomaat-mascarponesaus
Zondag 17 februari 2013        Ciabatta met gerookte zalm, groentjes en wasabimayonaise
Maandag 18 februari 2013      Pasta met champignons, spinazie, doperwtjes en kruidenkaas
Dinsdag 19 februari 2013       Cavarisotto met basilicumtomaatjes en spiegelei
Woensdag 20 februari 2013    Kikkererwtenballetjes in tomatensaus met olijvenrijst
Donderdag 21 februari 2013   Pasta met tomatensaus en kikkererwtenballetjes

En nu mag je de minachtende blikken wegstoppen, want sinds de spaghetti zijn onze dagen écht zonder vlees. Zelfs op het etentje van Nankin – dat eigenlijk het etentje van Myrtille en mezelf met de hulp van Merlot en Nankin werd – was er geen stukje vlees te bespeuren, enkel een heus feestmaal. Enkele Italiaanse recepten en een ingrediënt of drie, meer heb je vaak écht niet nodig.

Op zondag moest ik wel nog een pak gerookte zalm wegwerken. Maar af en toe wat visje mag, zegt de website van DZV! En ik bedoel: gerookte zalm weggooien of gerookte zalm opeten… Hier is wel degelijk een juiste en een foute keuze. Ik maakte de juiste. En mijn broodje bevestigde dat. (Lekker!)

Daarna volgden vier dagen very veggie! Op maandag een niet-wereldschokkende combinatie die ik wereldschokkend lekker vond. Op dinsdag werkte ik een restje cava van de vrijdag daarvoor weg en legde ik eens een spiegeleitje pardoes boven op wat risotto. En op woensdag en donderdag aten we geen-vleesballetjes, zoals deftige vegetariërs dat doen.

En zo zit er alweer een weekmenu-week op. Niemand leed honger. Niemand miste vlees. Iedereen at lekker. En één van ons (niet ik) speelde in vier dagen tijd een Toblerone-reep van 400 g naar binnen.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 7/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 2/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 5/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 2/6

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…