Doorgaan naar hoofdcontent

I should so be Irish!


Ik heb rood haar en een gezicht vol zomersproetjes. Ik ken minstens even veel Engelse als Nederlandse woorden. Ik sta super met groen. Ik hou van Baileys. En St. Patrick’s Day is een feestdag speciaal voor mijn verjaardag. Oké, oké, dat laatste is enkel zo in mijn verbeelding. Maar ondertussen heb ik jullie toch maar laten weten dat ik ben verjaard. En jarige meisjes krijgen pakjes!

Verjaardagscadeautjes!


Naast koken hou ik van tv-series en films.
De dvd-box van Friends en de laatste film van de Twilight-reeks zijn leuke aanvullingen voor mijn collectie.
En een Deautybox:, wat een super concept. Ik bedoel: elke maand een cadeautje voor jezelf!

Keukenprinsessen krijgen... kookboeken!  En de meest schattige kommetjes.
La Dolce Vita ademt de sfeer van het Italië van weleer. Met vintage foto's en een roze fluwelen boeklintje.
Slaatjes is het eerste kookboek van de dame achter deze superblog.
Veg! is een veggie kookboek van een man met een lange naam.
En Jeruzalem... Heeft Ottolenghi nog meer woorden nodig in kookblogland? 


Dankjewel Rubis, Blanche & Artoo, Aniline & Cavès, Ecarlate & Céladon, Ettie & Mastic en Chianti.

Dankjewel Myrtille & Fandango, Maure & Gourmand en Nankin & Apo.

Van Merlot kreeg ik een Fossil-horloge.

Supermooi in beige en pastelblauw!

Dankjewel Merlot. <3
(Ook voor de mooie foto's!)

I heart you all!

Reacties

  1. Leuke cadeautjes! Matthias kreeg op 17 maart ook een fossil horloge, what are the odds!? :-)

    Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een vreemd toeval. Van welk jaar is Matthias?

      Bedankt voor de reactie trouwens! Ik verschiet er telkens van als ik merk dat mensen mijn blog ook echt lezen. Maar op een leuke manier, hoor! :-)

      Verwijderen
  2. Happy bdayyy! Ook al ben ik te laat ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ook met late verjaardagswensen ben ik blij, hoor. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…