Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 10: Restjes en restjes van restjes


Die arme kindjes in Afrika, je moet er soms wat voor over hebben.

Pasta met mangosalsa, veggie versie!

WEEK 10: RESTJES EN RESTJES VAN RESTJES

Vrijdag 1 maart 2013              Pasta met mangosalsa (veggie versie!)
Zaterdag 2 maart 2013           Etentje voor Maure & Gourmand: aardappelsoep met rozemarijn – Parmigiana di Melanzane (yum as ever!)
Zondag 3 maart 2013             Onverwacht alleen: pasta met gegrilde aubergine en tomaat
Maandag 4 maart 2013           Panini’s met restje gegrilde aubergine
Dinsdag 5 maart 2013            Pasta met basilicumpesto en artisjokken
Woensdag 6 maart 2013         Pasta met artisjokpesto
Donderdag 7 maart 2013        Rijst met ketchupcurry van Hugh Fearnly-Whittingstall (die van ‘Veg!’)

Niets ging deze week zoals gepland. Het begon allemaal met een restje gegrilde aubergineplakjes op zaterdag. Het ging verder met Merlot die onverwacht niet thuis was op zondag, waardoor met dat restje van zaterdag zelfs op maandag nog iets moest worden verzonnen.

Op dinsdag aten we pasta met een restje basilicumpesto, waarna we zaten met een restje artisjokken dat op woensdag verdween in een verrassend lekkere artisjokpesto die Merlot en mij leerde dat wij eerder fan zijn van artisjokken in combinatie met Parmezaanse kaas dan van artisjokken tels quels.

Op donderdag verdwenen enkele worteltjes uit de ijskast in de ketchupcurry uit ‘Veg!’. Jammer genoeg niet zo’n aanrader. De eerste vijf happen zijn wel lekker, de daaropvolgende vijf zijn niet slecht, maar daarna wordt het saai. Ik had preventief zelfs nog een extra groentje (erwtjes) toegevoegd omdat ik er al een beetje voor vreesde, maar helaas. Dit was dan ook het eerste gerecht waarin Merlot vlees miste, eigenlijk gewoon omdat een beetje kip het net iets minder eentonig zou maken. Voor dit gerecht ga ik de naam van de-man-met-de-moeilijke-naam alvast niet vanbuiten leren.

De week begon veel beter dan ze is geëindigd. Maar we hebben wel aan de arme kindjes in Afrika gedacht. En we hebben weer 7 dagen op 7 veggie gegeten. En er komt altijd een nieuwe week.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit (we zitten al in de helft!):

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 21/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 2/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 19/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 2/6

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.