Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 11: Ik deed wat ik nooit doe maar voegde een tomaat toe!


Dat ik een zin waarvan ik nooit had gedacht dat hij nog eens de titel zou worden van één van mijn weekmenu’s… Maar deze week deed ik dan ook iets wat ik nooit doe: frietjes halen. Shhh!

Groentjespasta met zalm

WEEK 11: IK DEED WAT IK NOOIT DOE MAAR VOEGDE EEN TOMAAT TOE!

Vrijdag 8 maart 2013              Romige avocadopasta
Zaterdag 9 maart 2013           Frietjes *insert sad face*
Zondag 10 maart 2013           Alleen thuis: broodje tomaat & avocado
Maandag 11 maart 2013         Groentjespasta met zalm
Dinsdag 12 maart 2013          Havermout
Woensdag 13 maart 2013       Veggie lasagnepasta
Donderdag 14 maart 2013      Te laat om te koken: pompelmoes en sojayoghurt

En weet je waarom ik dat nooit doe? Het smaakt mij niet. Ik, het meisje dat tijdens haar lagere schooltijd permanent op de grond door het raampje van de oven zat te kijken hoe haar kant-en-klare pizza warm werd, dat hamburgers uit de diepvries – zo van die waar al saus en al tussen zit – at als snack en dat toastjes besmeerde met mayonaise en cocktailsaus. Ik vind frieten helemaal niet meer lekker omdat ze te vet zijn.

Maar het was 20.00 uur en er moest gegeten worden. Uit eten gaan, was geen optie, want Merlot en ik waren was de computerproblemen bij Gourmand en Maure aan het oplossen. Met tegenzin liep ik dan maar naar het frituur. Al wil ik wel duidelijk stellen dat ik liep omdat het koud was, en niet omdat ik zoveel zin had in frieten. Had het weer mij toegelaten mijn gemoedstoestand naar behoren te uiten via mijn manier van lopen, dan had ik geslenterd en was ik halfweg eventjes op de stoep gaan zitten huilen.

Ik bestelde voor mezelf een mini pakje frieten en een potje stoofvlees, volgens mij toch iets beter dan een curryworst en consorten. Terug op weg naar Maure en Gourmand kreeg ik opeens een lumineus idee. In onze ijskast lag nog een tomaat. Hoera! Na een omweg via ons huisje kwam ik bij Maure en Gourmand aan met frietjes, stoofvlees en een tomaat! Ze maakte het slechte gevoel dat ik had over de frietjes én over de eerste vleesdag in weken niet helemaal goed, maar ik heb gedaan wat ik kon…

Het dieptepunt van de week werd omsingeld door de twee hoogtepunten: avocado yummyness! En verder is mijn wat-heb-ik-nog-in-huis veggie lasagnepasta met op de achtergrond de bekendmaking van de nieuwe paus ook het vermelden waard. Alle componenten van lasagne – maar dan zonder lasagnebladen of vlees – op een onconventionele manier in een ovenschotel gedropt – pasta gemengd met verse tomatensaus en een beetje kaassaus, overgoten met de rest van de kaassaus – en in de oven gezet tot bruinige bubbelende bellen verschenen. Het enige woord dat Merlot hoorde toen ik hem vertelde wat we gingen eten, was ‘kaas’, dus hij was grote fan.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 27/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 3/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 24/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 3/6

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…