Dat ik een zin waarvan ik nooit had
gedacht dat hij nog eens de titel zou worden van één van mijn weekmenu’s… Maar
deze week deed ik dan ook iets wat ik nooit doe: frietjes
halen. Shhh!
WEEK 11: IK DEED WAT IK NOOIT DOE MAAR
VOEGDE EEN TOMAAT TOE!
Vrijdag
8 maart 2013 Romige
avocadopasta
Zaterdag
9 maart 2013 Frietjes *insert sad face*
Zondag
10 maart 2013 Alleen thuis: broodje tomaat & avocado
Maandag 11 maart 2013 Groentjespasta met zalm
Dinsdag 12 maart 2013 Havermout
Woensdag
13 maart 2013 Veggie lasagnepasta
Donderdag
14 maart 2013 Te laat om te koken: pompelmoes en sojayoghurt
En weet je waarom ik dat nooit doe? Het
smaakt mij niet. Ik, het meisje dat tijdens haar lagere schooltijd permanent op
de grond door het raampje van de oven zat te kijken hoe haar kant-en-klare
pizza warm werd, dat hamburgers uit de diepvries – zo van die waar al saus en al
tussen zit – at als snack en dat toastjes besmeerde met mayonaise en
cocktailsaus. Ik vind frieten helemaal niet meer lekker omdat ze te vet zijn.
Maar het was 20.00 uur en er moest
gegeten worden. Uit eten gaan, was geen optie, want Merlot en ik waren was
de computerproblemen bij Gourmand en Maure aan het oplossen. Met tegenzin liep
ik dan maar naar het frituur. Al wil ik wel duidelijk stellen dat ik liep omdat
het koud was, en niet omdat ik zoveel zin had in frieten. Had het weer mij toegelaten
mijn gemoedstoestand naar behoren te uiten via mijn manier van lopen, dan had ik
geslenterd en was ik halfweg eventjes op de stoep gaan zitten huilen.
Ik bestelde voor mezelf een mini pakje
frieten en een potje stoofvlees, volgens mij toch iets beter dan een curryworst
en consorten. Terug op weg naar Maure en Gourmand kreeg ik opeens een lumineus
idee. In onze ijskast lag nog een tomaat. Hoera! Na een omweg via ons huisje kwam
ik bij Maure en Gourmand aan met frietjes, stoofvlees en een tomaat! Ze maakte het
slechte gevoel dat ik had over de frietjes én over de eerste vleesdag in weken niet
helemaal goed, maar ik heb gedaan wat ik kon…
Het dieptepunt van de week werd
omsingeld door de twee hoogtepunten: avocado yummyness! En verder is mijn wat-heb-ik-nog-in-huis veggie
lasagnepasta met op de achtergrond de bekendmaking van de nieuwe paus ook het
vermelden waard. Alle componenten van lasagne – maar dan zonder lasagnebladen of
vlees – op een onconventionele manier in een ovenschotel gedropt – pasta
gemengd met verse tomatensaus en een beetje kaassaus, overgoten met de rest van
de kaassaus – en in de oven gezet tot bruinige bubbelende bellen verschenen.
Het enige woord dat Merlot hoorde toen ik hem vertelde wat we gingen eten, was ‘kaas’,
dus hij was grote fan.
De tussenstand na deze week ziet er zo
uit:
Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 –
30-03-2013)
- 40 Dagen écht Zonder Vlees: 27/40
- waarvan maximum 15 dagen vis: 3/15
- dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 24/25
- Maximum 6 dagen vlees: 3/6
Reacties
Een reactie posten