Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 12: Birthday Girl!


Een avond geen eten maken, omdat je al enkele dagen te laat bent met je weekmenu uit te schrijven, I think that’s what they call craaazy! Or ironyyy! Maar het was mijn verjaarweek en dan mag alles! Stiekem houd ik ook gewoon echt veel van havermout! Met sojamelk… Mmm!

Very Veggie Verjaardagsfeestje


WEEK 12: BIRTHDAY GIRL!

Vrijdag 15 maart 2013            Eten maken bij Mer: pasta met spinazie en zalm
Zaterdag 16 maart 2013         Very Veggie Verjaardagsfeestje: overvloed aan hapjes!
Zondag 17 maart 2013           Birthday Girl!
Rode courgettesoep + overschot hapjes verjaardagsfeestje
Maandag 18 maart 2013         Salade Caprese met stokbrood
Dinsdag 19 maart 2013          Geen tijd om te koken, moet bloggen: havermout
Woensdag 20 maart 2013       Eten bij Maure & Gourmand: broccolipuree met kip
Donderdag 21 maart 2013      Veggie lasagnepasta met plattekaasbechamel

Vrijdag was mama-avond, want er is maar één iemand op de hele wereld die net zo enthousiast is als ik wanneer ik een nieuw paar schoenen heb gekocht. En daar offer ik graag een visdag voor op.

Mijn verjaardagsfeestje was een veggie hapjesfestijn. Helaas staat lang niet alles op de foto. Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik een blog heb en dat ik maar beter van alles foto’s kan maken. Volgens mij heb ik dringend een smartphone nodig. Dat zou al mijn problemen mijn fotoprobleem oplossen. Maar ik wil er wel een witte! En hij moet een touchscreen hebben waar ik met mijn nagels op kan typen. Tips zijn welkom!

Maar goed, ik zorgde voor zes zelfgemaakte dips en tapenades, brood, rauwe groentjes, chips met salsa, dadels met kruidenkaas, omeletrolletjes met plattekaas, curry en appel, haar pestocake, kerstomaatjes, mozzarella, olijfjes, minipizzaatjes, pudding, snoepjes en de nu al notorious Nederlandse arretjescake. Google maar eens! Heel makkelijk en snel om te maken, súper lekker, maar je voelt zó je aderen dichtslibben… Seriously!

Mijn echte verjaardagsdag ging in stilte voorbij, met een kommetje soep. Ik was immers helemaal alleen thuis. Ocharme, hé? Ik weet het. Het was bovendien mijn eerste verjaardag zonder mijn Pamplemousse’je. En mijn eerste verjaardag waarop de zon achterwege bleef. Toeval volgens sommigen, maar ik weet wel beter. Mijn zonnetje is gewoon niet meer hier.

Mijn verjaardag ging over in alweer een nieuwe werkweek. En die begon met een salade Caprese, want dat stelt nooit teleur. Havermout trouwens ook niet. Op woensdag hadden we een gezellige avond bij Maure en Gourmand, en dat is mij best een vleesdag waard. We sloten deze weekmenu-week af met mijn veggie lasagnepasta – met een mengeling van plattekaas en kruidenkaas in plaats van bechamel deze keer.

En nu: op naar verjaardagsfeestje nummer 2!

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 33/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 4/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 29/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 4/6

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.