De vegetarische Italiaanse keuken zorgt
er op haar eentje voor dat ik geen vlees mis. En Merlot ook niet. Al zal hij
dat niet toegeven, uit angst dat ik vlees dan voor altijd uit ons leven zal bannen.
Ik ben immers maar een pasta pomodoro
verwijderd van volledig veggie, maar dan flitst de gedachte ‘nooit meer
spaghetti!’ door mijn hoofd en spring ik snel terug naar de andere kant van mijn
denkbeeldige veggie scheidingslijn.
Mezzaluna met dragontomaatjes |
WEEK 13: ITALIAANS VEGGIE IS DE BESTE
SOORT VEGGIE!
Vrijdag
22 maart 2013 Stokbrood met
romige knoflookchampignons
Zaterdag
23 maart 2013 Very veggie Italiaans verjaardagsfeestje
Maandag 25 maart 2013 Pasta met prei en champignons
Dinsdag 26 maart 2013 Salade Caprese en stokbrood met
mascarponespread
Woensdag
27 maart 2013 Mezzaluna met
dragontomaatjes
Donderdag
28 maart 2013 Erwtenrisotto met munt en scampi’s
Deze week bewees dat je altijd wel
Italiaanse veggie pareltjes uit je hoed kast kan toveren. Ik had mezelf
uitgedaagd om op vrijdag enkel inkopen voor mijn verjaardagsfeestje mee te
brengen en verder moest ik de hele week aan wat-ligt-er-nog-in-mijn-kast-koken
doen. Automatisch kom je dan uit bij de Italiaanse eenvoud. Mijn uitdaging
bleek helemaal geen uitdaging, want de week had gerust nog heel wat langer
mogen duren.
Champignons zijn zó lekker met look,
peper, zout, tijm, citroensap en eventueel een beetje room dat het bijna zonde
is om ze ooit op een andere manier klaar te maken. Maar de combinatie van prei
met champignons herinnert je er dan weer aan dat het toch de moeite loont om
dat af en toe te doen.
Alles wat ik maakte voor mijn tweede veggie
verjaardagsfeestje was zó lekker dat het bijna zonde zou zijn om ooit nog een
niet-veggie verjaardagsfeestje te doen.
Een salade Caprese is zó lekker dat je
moet opletten dat je niet altijd tomaten, mozzarella en verse basilicum in huis
hebt, want dan zou je het elke dag eten. Al zijn tomaten blijkbaar ook superlekker
met dragon en… sinaasappelsap.
Mascarponespread is zo’n ontdekking waarvan
je wou dat je ze nooit had gedaan (zondig zalig!). En erwten met munt… Zijn
daar nog meer woorden voor nodig?
Ik kan alleen maar tegen mezelf zeggen
(bij gebrek aan iemand anders in de kamer): ‘kom kind, nog zo’n week!’
*Denkt eventjes aan spaghetti en springt
weer terug naar de andere kant van de veggie scheidingslijn.*
De tussenstand na deze week ziet er zo
uit:
Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 –
30-03-2013)
- 40 Dagen écht Zonder Vlees: 40/40
- waarvan maximum 15 dagen vis: 5/15
- dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 35/25
- Maximum 6 dagen vlees: 4/6
Kijk nu: we hebben de 40 dagen al
gehaald! 40 dagen zijn precies toch niet meer wat 40 dagen ooit geweest zijn…
Reacties
Een reactie posten