Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 13: Italiaans veggie is de beste soort veggie!


De vegetarische Italiaanse keuken zorgt er op haar eentje voor dat ik geen vlees mis. En Merlot ook niet. Al zal hij dat niet toegeven, uit angst dat ik vlees dan voor altijd uit ons leven zal bannen. Ik ben immers maar een pasta pomodoro verwijderd van volledig veggie, maar dan flitst de gedachte ‘nooit meer spaghetti!’ door mijn hoofd en spring ik snel terug naar de andere kant van mijn denkbeeldige veggie scheidingslijn.

Mezzaluna met dragontomaatjes

WEEK 13: ITALIAANS VEGGIE IS DE BESTE SOORT VEGGIE!

Vrijdag 22 maart 2013            Stokbrood met romige knoflookchampignons
Zaterdag 23 maart 2013         Very veggie Italiaans verjaardagsfeestje
Zondag 24 maart 2013           Alleen thuis: pompoensoep met basilicumbroodje Caprese
Maandag 25 maart 2013         Pasta met prei en champignons
Dinsdag 26 maart 2013          Salade Caprese en stokbrood met mascarponespread
Woensdag 27 maart 2013       Mezzaluna met dragontomaatjes
Donderdag 28 maart 2013      Erwtenrisotto met munt en scampi’s

Deze week bewees dat je altijd wel Italiaanse veggie pareltjes uit je hoed kast kan toveren. Ik had mezelf uitgedaagd om op vrijdag enkel inkopen voor mijn verjaardagsfeestje mee te brengen en verder moest ik de hele week aan wat-ligt-er-nog-in-mijn-kast-koken doen. Automatisch kom je dan uit bij de Italiaanse eenvoud. Mijn uitdaging bleek helemaal geen uitdaging, want de week had gerust nog heel wat langer mogen duren.

Champignons zijn zó lekker met look, peper, zout, tijm, citroensap en eventueel een beetje room dat het bijna zonde is om ze ooit op een andere manier klaar te maken. Maar de combinatie van prei met champignons herinnert je er dan weer aan dat het toch de moeite loont om dat af en toe te doen.

Alles wat ik maakte voor mijn tweede veggie verjaardagsfeestje was zó lekker dat het bijna zonde zou zijn om ooit nog een niet-veggie verjaardagsfeestje te doen.

Een salade Caprese is zó lekker dat je moet opletten dat je niet altijd tomaten, mozzarella en verse basilicum in huis hebt, want dan zou je het elke dag eten. Al zijn tomaten blijkbaar ook superlekker met dragon en… sinaasappelsap.

Mascarponespread is zo’n ontdekking waarvan je wou dat je ze nooit had gedaan (zondig zalig!). En erwten met munt… Zijn daar nog meer woorden voor nodig?

Ik kan alleen maar tegen mezelf zeggen (bij gebrek aan iemand anders in de kamer): ‘kom kind, nog zo’n week!’

*Denkt eventjes aan spaghetti en springt weer terug naar de andere kant van de veggie scheidingslijn.*

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 40/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 5/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 35/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 4/6

Kijk nu: we hebben de 40 dagen al gehaald! 40 dagen zijn precies toch niet meer wat 40 dagen ooit geweest zijn…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.