Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoensoep met basilicum


Wat kan je allemaal doen met een pompoen? Nog een soep maken en van ‘luie zondag’ doen!

Ik hou eigenlijk niet zo van pompoensoep. Tenzij ze echt heel lekker is. Zoals deze. En deze!

Pompoensoep met basilicum, in een mooi kommetje! (Dankjewel Rubis, Blanche en Artoo)

Wat heb je nodig voor een grote pot soep? 
  • 1/4de pompoen
  • 1 grote ui
  • 3 grote teentjes knoflook
  • 3 dikke wortelen
  • 5 tomaten
  • 1 courgette
  • Diepvriesbasilicum
  • 2,5 l kippen- en/of groentebouillon
  • Peper & zout
  • Bakboter

Toen we drie pompoenen kregen van mijn mama’s buurvrouw, vroeg ik aan Merlot om ze in blokjes te snijden, zodat ik ze in porties kon verdelen en in zakjes in de diepvries kon stoppen.

Als je net zoals ik pompoenblokjes uit je diepvries gebruikt, dan moet je de volgorde van het recept hieronder een beetje aanpassen. Groentjes uit de diepvries zijn altijd de laatste groentjes die ik toevoeg (vlak voor de bouillon), want die geven te veel water af, waardoor ze toch niet kunnen aanstoven.

Hieronder heb ik het recept uitgetypt voor mensen zonder ex-buurvrouwen met een tuin vol pompoenen, mensen die dus gewoon een pompoen kopen wanneer ze die willen gebruiken.Wat moet je doen?

1. Snijd de schil van de pompoen (pas op voor je vingers!) of vraag het aan iemand die dat voor jou wil doen. Waarschuw die persoon in dat geval wel om op te passen voor de vingers! Verdeel een vierde van de pompoen in blokjes.
2. Schil de ui en snijd hem in grote stukken. Pel de knoflook en snijd elk teentje in een paar stukken. Laat de boter smelten in je soeppot en stoof de ui en de knoflook aan op een zacht vuurtje. Wanneer de ui glazig is geworden, mogen ook de pompoenblokjes mee aanstoven in de pot.
3. Was de courgette, schraap de wortelen en snijd beide groentjes in grote stukken. Doe ze bij in de soeppot.
4. Ontvel de tomaten, snijd ze in grote stukken en doe ook die in de pot.
5. Kruid de groentjes met peper en zout, en giet de bouillon erover.
6. Laat de soep 20 tot 30 minuutjes koken, mix ze en werk ze af met een ruime hoeveelheid diepvriesbasilicum.

Het resultaat is een oranje soep met groene spikkeltjes en een bijzondere smaak!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!)het logo is gemaaktde lettertypes- en groottes zijn gekozende knopen over de kleuren zijn doorgehaktmijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansjeNiet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpressik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellenen vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassenMet dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.
Mijn opties:
1. Mijn nieuwe blog nu al online zette…

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog!
Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen.

Wat heb je nodig (2 personen)? 125 g bulgur250 g zalm4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje2 wortelen½ komkommer½ citroenVerse peterseliePeper & zoutOosterse dressing 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurtMespuntje wasabi2 el sojasaus (zoute)1 el honing2 el geroosterde sesamzaadjesWat moet je doen?
1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
2. Com…

amuserouge.be

Zou ik mijn nieuwe blog dan eindelijk publiceren? Of niet? Of toch wel? Of toch niet? Misschien wel. Maar beter niet. Of ja? Of nee? Wel, JA!
TADAAA!
Eind augustus legde ik al uit waarom ik zo hard twijfelde of ik m’n nieuwe blog al online zou zetten of niet. Ondertussen zijn mijn meer-dan-500-blogposts nog steeds nietgeredirect.Ook de SEO staat nog niet op punt. En de lay-out ervan al helemaal niet. Maar weet je wat? Dat zie jij niet. Ha!
Om mijn innerlijke perfectionist geen zenuwinzinking te bezorgen, heb ik alle blogposts die nog niet nog niet ‘af’ zijn, eventjes terug in concept gezet.
De archieven van amuserouge.be gaan momenteel dus nog maar terug tot mei 2014. Dat geeft jou al zo’n dikke 100 blogposts vol leesplezier en mij wat meer tijd om rustig mijn weg ‘verder terug’ te werken naar augustus 2012.
Hoera voorhalfslachtigetussenoplossingen!
Hop, nu naar amuserouge.be, jij!
Zal ik je even wegwijs maken?
Bovenaan vind je de verschillende categorieën waarin ik m’n blogposts opdeel. Wann…