Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 15: Sweet ‘n’ Sour Superfood


Speciaal voor Maure experimenteerde ik nog eens met quinoa. Eén van de vele dingen deze week die een sterretje waard waren.

Sweet 'n' Sour Superfood

WEEK 15: SWEET ‘N’ SOUR SUPERFOOD

Vrijdag 5 april 2014           Afhaalsushi
Zaterdag 6 april 2013             Spaghetti
Zondag 7 april 2013      Eten maken bij Mer: stoofpotje met varkensvlees en wintergroenten, met ovenpatatjes
Maandag 8 april 2013             Spaghetti – the sequel
Dinsdag 9 april 2013              Etentje bij Ecarlate & Céladon
Woensdag 10 april 2013         Croques met hesp, mozzarella en vijgenconfit
Donderdag 11 april 2013        Zoetzure quinoasalade met steak

Het weekend begon zoals al mijn weekends mogen beginnen: bij een liefdevolle liefjesfamilie met een goed glas wijn, afhaalsushi en twee gigantische bollen ijscrème met bergen slagroom erop. Het was het beste ijsje dat kan zijn: eentje zonder schuldgevoel. Ster nummer 1.

Op zaterdag werd een dagje shoppen in Antwerpen afgesloten met een bord simpele superspaghetti. Ster nummer 2.

Op zondag ging ik nog eens koken bij Mer. Vorige week verbloemde ze het nog als ‘komen eten’, nu vroeg ze me vlakaf of ik niet wilde komen koken. Je moet haar kennen. Ik maakte een zoete winterstoofpot die perfect paste bij de vriestemperatuur die de lente toen nog teisterde. Mijn moeder kon er niet van over – ‘zó lekker!’ – maar eigenlijk had ik een beetje vals gespeeld, want met zoete hoofdgerechten zit je bij Mer altijd goed. Soms vis ik schaamteloos naar complimentjes, ja. Ster nummer 3.

Op maandag aten Merlot en ik de rest van de sterrenspaghetti op. En op dinsdag beleefden we samen met Ettie en Mastic een nostalgische sterrenavond bij Ecarlate en Céladon thuis. Een avond die geen van ons ooit zal vergeten. Waarom niet? Curieuzeneuzemosterdpotten! Dat mag ik later pas vertellen. Ster nummer 4 with a cherry on top.

Op woensdag croques maar dan anders. En op donderdag de tweede quinoasalade die mag – wat zeg ik, moet – blijven! Sweet ‘n’ Sour Super Star!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.