Speciaal voor Maure experimenteerde ik
nog eens met quinoa. Eén van de vele dingen deze week die een sterretje waard
waren.
Sweet 'n' Sour Superfood |
WEEK
15: SWEET ‘N’ SOUR SUPERFOOD
Vrijdag 5 april
2014 Afhaalsushi
Zaterdag
6 april 2013 Spaghetti
Zondag
7 april 2013 Eten maken bij Mer: stoofpotje met
varkensvlees en wintergroenten, met ovenpatatjes
Maandag 8 april 2013 Spaghetti – the sequel
Dinsdag 9 april 2013 Etentje bij Ecarlate & Céladon
Woensdag
10 april 2013 Croques met hesp,
mozzarella en vijgenconfit
Donderdag
11 april 2013 Zoetzure quinoasalade met steak
Het weekend begon zoals al mijn weekends
mogen beginnen: bij een liefdevolle liefjesfamilie met een goed glas wijn,
afhaalsushi en twee gigantische bollen ijscrème met bergen slagroom erop. Het
was het beste ijsje dat kan zijn: eentje zonder schuldgevoel. Ster nummer 1.
Op zaterdag werd een dagje shoppen in
Antwerpen afgesloten met een bord simpele superspaghetti. Ster nummer 2.
Op zondag ging ik nog eens koken bij
Mer. Vorige week verbloemde ze het nog als ‘komen eten’, nu vroeg ze me vlakaf
of ik niet wilde komen koken. Je moet haar kennen. Ik maakte een zoete winterstoofpot
die perfect paste bij de vriestemperatuur die de lente toen nog teisterde. Mijn
moeder kon er niet van over – ‘zó lekker!’ – maar eigenlijk had ik een beetje
vals gespeeld, want met zoete hoofdgerechten zit je bij Mer altijd goed. Soms
vis ik schaamteloos naar complimentjes, ja. Ster nummer 3.
Op maandag aten Merlot en ik de rest van
de sterrenspaghetti op. En op dinsdag beleefden we samen met Ettie en Mastic
een nostalgische sterrenavond bij Ecarlate en Céladon thuis. Een avond die geen
van ons ooit zal vergeten. Waarom niet? Curieuzeneuzemosterdpotten! Dat
mag ik later pas vertellen. Ster nummer 4 with
a cherry on top.
Op woensdag croques maar dan anders. En
op donderdag de tweede quinoasalade die mag – wat zeg ik, moet – blijven! Sweet ‘n’ Sour Super Star!
Reacties
Een reactie posten