Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 16: Het kan niet altijd sushi zijn

En wanneer het geen sushi kan zijn, is een sushisalade een super idee! Maar zie eens, hoe schoon!

Sushisalade

WEEK 16: HET KAN NIET ALTIJD SUSHI ZIJN
Vrijdag 12 april 2014              Paddenstoelenpasta met zongedroogde tomaten en scampi’s
Zaterdag 13 april 2013           Maandelijks middelbaar-etentje
Zondag 14 april 2013             Uit eten
Maandag 15 april 2013           Sushisalade
Dinsdag 16 april 2013            Kabeljauwpuree met broccoli en tomaat
Woensdag 17 april 2013         Kip tandoori met rijst
Donderdag 18 april 2013        Pasta met witloofcurry en scampi’s

Een pasta met alleen maar lekkere dingen kan niet anders dan een lekkere pasta zijn. Dat bewees het gerecht dat ik op vrijdagavond op nog geen tien minuutjes tijd voor mezelf in elkaar flanste. Op zaterdag at ik patatjes op verplaatsing en op zondag kreeg ik in een bistro waar alles op leek te zijn, behalve de room – die net op leek te moeten – een bord roomsaus voorgeschoteld waaronder een pasta verstopt zat. Dan kan ik alleen maar denken: dat kan ik toch écht wel beter, hoor!

Maar soit, moving on. Naar de sushisalade! Ik combineerde alle ingrediënten die ik lekker vind in sushi in een salade. Zo gezond zo lekker, zo makkelijk, zo mooi en zo veel variatiemogelijkheden.

Sushisalade

Op dinsdag mengde ik onder de bedenkelijke blik van Merlot eens kabeljauw onder puree. Met de eerste hap veranderde zijn blik van bedenkelijk naar verrast. De kabeljauwpuree zat boordevol smaak. Al moet ik wel toegeven dat de andere ingrediënten daar ook veel mee te maken hebben: véél knoflook, peper, zout, olijfolie en citroensap.

Op woensdag maakte ik een lekkere kip tandoori met rijst, maar miste ik zelf groentjes. De volgende keer stoom ik er broccoli bij! En op donderdag sloot een lekkere pasta met zoete witloofcurry onze weekmenu-week weeral af.

Pasta met witloofcurry en scampi's

Eigenlijk sloot het ijsje dat we daarna nog bij Myrtille aten onze weekmenu-week af, maar shhh.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.