Dat is zoals de
Poppentovertrein, maar dan met toppertjes!
Deze week kan ik gewoon niet kiezen welk
gerecht centraal moet staan in mijn weekmenu-post. Het zijn allemaal toppers,
ze zijn allemaal in sneltreintempo klaar en ze proeven naar magie.
Het is een Toppertovertrein.
Lasagne Parmigiana |
WEEK 17: DE TOPPERTOVERTREIN
Vrijdag 19 april 2014 Lasagne Parmigiana
Zaterdag
20 april 2013 Pasta met scampi,
tomaat en basilicum
Zondag
21 april 2013 Tomatensoep met
basilicum & broodje avocado-tomaat (veggie)
Maandag 22 april 2013 Chinese tomatensoep
Dinsdag 23 april 2013 Chinese tomatensoep
Woensdag
24 april 2013 Pasta pesto met
champignons en tomaat (veggie)
Donderdag
25 april 2013 Pasta met tapenade van paddenstoelen & olijven (veggie)
Op vrijdag had ik het meeste werk, maar
dat kwam omdat ik voor 8 personen moest koken. Gelukkig is Merlot een
behulpzame souschef. We maakten iets dat al een tijdje op onze lijst stond en
dat zó lekker is dat je het gewoon moet delen met zo veel mogelijk mensen: een
niet-veggie versie van mijn Parmigiana di Melanzane. Heel lekker, maar stiekem verkies ik nog steeds de veggie
variant. Het vlees leidt een beetje af van het smakenspel tussen de andere
ingrediënten. Of zoiets.
In het weekend was ik alleen thuis. Ik
heb me dus niet moe gemaakt in de keuken, maar ik heb toch ontzéttend lekker,
vers en gezond gegeten! Op zaterdag maakte ik in geen tijd een
‘altijd-lekker-pasta’. Wedden dat je zo snel niet naar het frituur had kunnen
gaan? En dan op zondag één van die dingen waarvan ik zelf bijna niet kan
geloven hoe belachelijk lekker ze zijn: een broodje avocado-tomaat. Wedden dat
je in het vervolg niet eens meer naar het frituur zal wíllen gaan?
Verder maakte ik deze week een maaltijdsoep die
exact smaakt zoals de tomatensoep bij de Chinees. Mijn Chinees althans, die van
jou ken ik niet. Ik ontdekte dat versgemaakte pesto zonder look – wegens domweg
vergeten – ook lekker is. En ik experimenteerde een veggie pasta bijeen die meteen
een retourbiljetje verdiende.
Ook op vrijdag maakte ik iets dat onmiddellijk aan boord van de Tovertoppertrein had gemogen, maar hij zat al vol. Eventjes wachten
op die van volgende week dus…
Chinese tomatensoep |
Pasta met tapenade van paddenstoelen & olijven |
Reacties
Een reactie posten