Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 17: De Toppertovertrein

Dat is zoals de Poppentovertrein, maar dan met toppertjes!

Deze week kan ik gewoon niet kiezen welk gerecht centraal moet staan in mijn weekmenu-post. Het zijn allemaal toppers, ze zijn allemaal in sneltreintempo klaar en ze proeven naar magie. Het is een Toppertovertrein.

Lasagne Parmigiana

 WEEK 17: DE TOPPERTOVERTREIN
Vrijdag 19 april 2014             Lasagne Parmigiana
Zaterdag 20 april 2013           Pasta met scampi, tomaat en basilicum
Zondag 21 april 2013             Tomatensoep met basilicum & broodje avocado-tomaat (veggie)
Maandag 22 april 2013           Chinese tomatensoep
Dinsdag 23 april 2013            Chinese tomatensoep
Woensdag 24 april 2013         Pasta pesto met champignons en tomaat (veggie)
Donderdag 25 april 2013       Pasta met tapenade van paddenstoelen & olijven (veggie)

Op vrijdag had ik het meeste werk, maar dat kwam omdat ik voor 8 personen moest koken. Gelukkig is Merlot een behulpzame souschef. We maakten iets dat al een tijdje op onze lijst stond en dat zó lekker is dat je het gewoon moet delen met zo veel mogelijk mensen: een niet-veggie versie van mijn Parmigiana di Melanzane. Heel lekker, maar stiekem verkies ik nog steeds de veggie variant. Het vlees leidt een beetje af van het smakenspel tussen de andere ingrediënten. Of zoiets.

In het weekend was ik alleen thuis. Ik heb me dus niet moe gemaakt in de keuken, maar ik heb toch ontzéttend lekker, vers en gezond gegeten! Op zaterdag maakte ik in geen tijd een ‘altijd-lekker-pasta’. Wedden dat je zo snel niet naar het frituur had kunnen gaan? En dan op zondag één van die dingen waarvan ik zelf bijna niet kan geloven hoe belachelijk lekker ze zijn: een broodje avocado-tomaat. Wedden dat je in het vervolg niet eens meer naar het frituur zal wíllen gaan?

Verder maakte ik deze week een maaltijdsoep die exact smaakt zoals de tomatensoep bij de Chinees. Mijn Chinees althans, die van jou ken ik niet. Ik ontdekte dat versgemaakte pesto zonder look – wegens domweg vergeten – ook lekker is. En ik experimenteerde een veggie pasta bijeen die meteen een retourbiljetje verdiende.

Ook op vrijdag maakte ik iets dat onmiddellijk aan boord van de Tovertoppertrein had gemogen, maar hij zat al vol. Eventjes wachten op die van volgende week dus…

Chinese tomatensoep

Pasta met tapenade van paddenstoelen & olijven

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.