Twee weken geleden al bedacht ik een
gewéldige titel voor dit weekmenu. Helaas besliste de realiteit – of beter
gezegd de tijd – dat die er eigenlijk niet bij past.
Op zondag en op maandag had ik net zoals op vrijdag eigenlijk geen tijd om te koken, maar zoals steeds deed ik dat dan toch maar. De couscoussalade met forel van maandag kon gerust wedijveren met die met makreel van vorige week. Ze streden dan ook met gelijke wapens, want de ene kreeg een avocado en de andere een mango. Ik bedoel maar: is er iemand die kan kiezen tussen die twee?
Hoewel je er bijna over struikelt, telt
mei blijkbaar nog lang niet genoeg feestdagen om even wat blogademruimte te
creëren. Mijn weekmenu’s komen elke week later online, mijn recepten stapelen
zich op en mijn hoofd loopt over van onuitgewerkte ideeën. Een dag telt toch
nog steeds 24 uur, hé? Heeft iemand dat eigenlijk al wel eens nagekeken? Misschien
moeten we trouwens ook eens vraagtekens plaatsen bij het feit dat het al mei
zou zijn. Ik bedoel maar: wat is dat met die regen en die kou, zeg?
Soit, zolang het jaartal van mijn
weekmenu’s nog actueel is, zal ik maar niet opgeven, zeker?
Couscoussalade met forel en fruitjes |
WEEK 19: CONTRE-LA-MONTRE
Vrijdag 3 mei 2014 On verra (Pasta Oil & Vinegar) (veggie)
Zaterdag 4 mei 2013 Salade Caprese met meloen &
ham
Zondag 5 mei 2013 Spaghetti met tomatensaus (veggie)
Maandag 6 mei 2013 Couscoussalade met forel en
fruitjes
Dinsdag 7 mei 2013 Avocadopasta met tomaatjes (veggie)
Woensdag 8 mei 2013 Paddenstoelenpasta
Flashbackpasta (met, zalm, tomaat, ei en cocktailsaus)
Donderdag 9 mei 2013 On
verra (Tomatensoep met ballekes + paddenstoelenpasta)
Vrijdag begon met een koffietafel. Een
koffietafel die het mooiste afscheid volgde dat ik al had bijgewoond. Een
koffietafel voor een papa waarvan nog lang geen afscheid had mogen worden
genomen. Een koffietafel die het totaal aantal soorten koffiekoeken dat ik heb
geproefd op drie bracht: eentje met rozijntjes, eentje met marsepein en eentje
met confituur.
De koffietafel werd gevolgd door een
trip met Rubis naar het shoppingcenter. Een trip die schattige accessoires en
een stoer bikerjasje opleverde. Een trip die me deed vergeten dat etenstijd
eigenlijk al lang voorbij was. Een trip waarna ik dan maar een 5-minutenpasta –
als in létterlijk – in elkaar flanste. Ik zeg één ding: steeds Oil & Vinegar-kruiden
in huis hebben, is een slimme zet.
Een vrijdag wordt traditioneel gevolgd
door een zaterdag. En deze keer was dat er één waarop ik de twee snelste Italiaanse
klassiekers op één bord gooide waarvan ik weet dat ze meteen vriendschap
sluiten: een salade Caprese en meloen met ham.
Italiaanse vriendjes op een bord: salade Caprese en meloen met ham |
Op zondag en op maandag had ik net zoals op vrijdag eigenlijk geen tijd om te koken, maar zoals steeds deed ik dat dan toch maar. De couscoussalade met forel van maandag kon gerust wedijveren met die met makreel van vorige week. Ze streden dan ook met gelijke wapens, want de ene kreeg een avocado en de andere een mango. Ik bedoel maar: is er iemand die kan kiezen tussen die twee?
Food flashback op woensdag. Ik liet de
champignons die ik 10 minuten daarvoor speciaal had gekocht voor wat ze waren,
want ineens had ik zin in een pasta die ik vroeger, toen ik nog thuis woonde,
vaak voor mezelf maakte. Het is er eentje met cocktailsaus, en dat verraadt
meteen uit welke periode van mijn leven deze pasta komt: het
cocktailsaustijdperk. Dat lag zo ergens tussen de Biarritz-koekjes-fase en de Pringles-met-cola-episode.
Ja, ik was vroeger een dik… mollig… rond kind met bolle wangetjes. En soms eist dat dikkerdje in mij pasta – of eigenlijk eender wat – met
cocktailsaus.
Op donderdag had ik eindelijk een beetje
tijd. Ik had kunnen kuisen, ik had kunnen schrijven, maar in de plaats daarvan maakte
ik soep. Maar het was wel de lekkerste tomatensoep met ballekes die bestaat, dus
mijn tijd was goed besteed!
En nu hop, de sneltrein op naar een
volgend weekmenu!
Avocadopasta met tomaatjes |
Reacties
Een reactie posten