Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 19: Contre-la-montre

Twee weken geleden al bedacht ik een gewéldige titel voor dit weekmenu. Helaas besliste de realiteit – of beter gezegd de tijd – dat die er eigenlijk niet bij past.

Hoewel je er bijna over struikelt, telt mei blijkbaar nog lang niet genoeg feestdagen om even wat blogademruimte te creëren. Mijn weekmenu’s komen elke week later online, mijn recepten stapelen zich op en mijn hoofd loopt over van onuitgewerkte ideeën. Een dag telt toch nog steeds 24 uur, hé? Heeft iemand dat eigenlijk al wel eens nagekeken? Misschien moeten we trouwens ook eens vraagtekens plaatsen bij het feit dat het al mei zou zijn. Ik bedoel maar: wat is dat met die regen en die kou, zeg?

Soit, zolang het jaartal van mijn weekmenu’s nog actueel is, zal ik maar niet opgeven, zeker?

Couscoussalade met forel en fruitjes

WEEK 19: CONTRE-LA-MONTRE
Vrijdag 3 mei 2014                 On verra (Pasta Oil & Vinegar) (veggie)
Zaterdag 4 mei 2013              Salade Caprese met meloen & ham
Zondag 5 mei 2013                Spaghetti met tomatensaus (veggie)
Maandag 6 mei 2013              Couscoussalade met forel en fruitjes
Dinsdag 7 mei 2013               Avocadopasta met tomaatjes (veggie)
Woensdag 8 mei 2013           Paddenstoelenpasta Flashbackpasta (met, zalm, tomaat, ei en cocktailsaus)
Donderdag 9 mei 2013           On verra (Tomatensoep met ballekes + paddenstoelenpasta)

Vrijdag begon met een koffietafel. Een koffietafel die het mooiste afscheid volgde dat ik al had bijgewoond. Een koffietafel voor een papa waarvan nog lang geen afscheid had mogen worden genomen. Een koffietafel die het totaal aantal soorten koffiekoeken dat ik heb geproefd op drie bracht: eentje met rozijntjes, eentje met marsepein en eentje met confituur.

De koffietafel werd gevolgd door een trip met Rubis naar het shoppingcenter. Een trip die schattige accessoires en een stoer bikerjasje opleverde. Een trip die me deed vergeten dat etenstijd eigenlijk al lang voorbij was. Een trip waarna ik dan maar een 5-minutenpasta – als in létterlijk – in elkaar flanste. Ik zeg één ding: steeds Oil & Vinegar-kruiden in huis hebben, is een slimme zet.

Een vrijdag wordt traditioneel gevolgd door een zaterdag. En deze keer was dat er één waarop ik de twee snelste Italiaanse klassiekers op één bord gooide waarvan ik weet dat ze meteen vriendschap sluiten: een salade Caprese en meloen met ham.


Italiaanse vriendjes op een bord: salade Caprese en meloen met ham

Op zondag en op maandag had ik net zoals op vrijdag eigenlijk geen tijd om te koken, maar zoals steeds deed ik dat dan toch maar. De couscoussalade met forel van maandag kon gerust wedijveren met die met makreel van vorige week. Ze streden dan ook met gelijke wapens, want de ene kreeg een avocado en de andere een mango. Ik bedoel maar: is er iemand die kan kiezen tussen die twee?

Food flashback op woensdag. Ik liet de champignons die ik 10 minuten daarvoor speciaal had gekocht voor wat ze waren, want ineens had ik zin in een pasta die ik vroeger, toen ik nog thuis woonde, vaak voor mezelf maakte. Het is er eentje met cocktailsaus, en dat verraadt meteen uit welke periode van mijn leven deze pasta komt: het cocktailsaustijdperk. Dat lag zo ergens tussen de Biarritz-koekjes-fase en de Pringles-met-cola-episode. Ja, ik was vroeger een dikmolligrond kind met bolle wangetjes. En soms eist dat dikkerdje in mij pasta – of eigenlijk eender wat – met cocktailsaus.

Op donderdag had ik eindelijk een beetje tijd. Ik had kunnen kuisen, ik had kunnen schrijven, maar in de plaats daarvan maakte ik soep. Maar het was wel de lekkerste tomatensoep met ballekes die bestaat, dus mijn tijd was goed besteed!

En nu hop, de sneltrein op naar een volgend weekmenu!

Avocadopasta met tomaatjes

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.