Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 20: ‘L’aMuse Rouge

IK HEB MET EEN AUTO GEREDEN! Oké, oké, Merlot en ik hebben ook lekker gegeten en zo, maar IK HEB MET EEN AUTO GEREDEN! Met een echte, hé. Voor de eerste keer in het verkeer. Wie mij in het echt kent, weet dat dit redelijk wereldschokkend is. Dus whatever else er deze week nog is gebeurd, ik zou het niet meer weten, want dit zal altijd de week zijn waarin ik VOOR HET EERST MET EEN AUTO IN HET VERKEER HEB GEREDEN!

And I rocked my ‘L’! Misschien was het beginnersgeluk of misschien ben ik gewoon een natuurtalent *ahem* maar het ging écht goed. Voor de eerste keer wel, hé. Ik ga hier nu niet overdrijven (al is het daarvoor misschien wel te laat). Uiteraard heb ik ook domme dingetjes gedaan. Maar geen van alle mogelijke rampscenario’s die ik op voorhand had bedacht, heb ik in het echt veroorzaakt. Iedereen leeft nog, en al die dingen. En zo, met alleen maar overlevenden, zit mijn eerste officiële rijles erop. Nog negen te gaan!

WEEK 20: ‘L’AMUSE ROUGE
Vrijdag 10 mei 2014          On verra (tomatensoep met ballekes + wrap Boursin)
Zaterdag 11 mei 2013       Parmigiana di Melanzane met buffelmozzarella
                                          Blijven eten bij Gourmand & Maure (erwtenpuree met kip)
Zondag 12 mei 2013         On verra Parmigiana di Melanzane met buffelmozzarella (veggie)
Maandag 13 mei 2013       Potjes Party (a.k.a. Tupperware): something quick (panini croques)
Dinsdag 14 mei 2013        AUTORIJDAG! Pasta met Griekse yoghurt, avocado, scampi’s en veel stress
Woensdag 15 mei 2013     Turkse pizza met zalm
Donderdag 16 mei 2013    Courgette carbonara

Long story short: alles was lekker. Kijk maar.


Parmigiana di Melanzane, blijft een favorietje van Merlot en mezelf.
Deze keer niet met gewone mozzarella, maar wel met buffelmozzarella, en niet erin, maar wel erop.
PS: Mijn mooie nieuwe en – très toepasselijk – auberginekleurige ovenschotel kreeg ik van Mer.

Pasta met Griekse yoghurt, avocado en scampi'tjes.
De enige manier waarop dit nóg lekkerder was geweest, was zonder de stress voor het autorijden daarna.


Turkse pizza, is dat dan tizza?

Courgette Carbonara

PS: Heb ik al gezegd dat ik DEZE WEEK MET EEN AUTO HEB GEREDEN?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.