Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 21: May I just say, I love you, May?

Je regen en je kou doen me bijna vergeten waarom ik van je hou. Maar dan struikel ik weer over een feestdag. Eentje waarvan ik de naam of de reden nooit heb geweten, maar die het me nooit meer doet vergeten. May I just say I love you, May?

Het witte goud

WEEK 21: MAY I JUST SAY, I LOVE YOU, MAY?

Vrijdag 17 mei 2013
Zaterdag 18 mei 2013
Terriyakikip met wortelpuree
Zondag 19 mei 2013
Asperges met roerei, gerookte zalm en citroenpasta
Maandag 20 mei 2013
Spaghetti
Dinsdag 21 mei 2013
Insalata Tricolore (veggie)
Woensdag 22 mei 2013
Autorijles 2: snel voorverpakt gedoe (gevulde tortelinni)
Donderdag 23 mei 2013
Pasta pestoroom

Broodje avocado-tomaat – Wie dit nog nooit heeft gegeten,
moet meteen naar de winkel rennen en een avocado gaan kopen!


Broodje avocado-tomaat
Wie dit nog nooit heeft gegeten, mag niet verder lezen. Eerst die avocado gaan kopen.
Wie dit al wel heeft gegeten, moet er zeker ook eens een courgetteslaatje bij maken. Ik experimenteerde

met verschillende soorten azijn om de courgettes te marineren. Merlot en ik hadden een duidelijke favoriet…

Terriyakikip met wortelpuree – Het goede nieuws is dat dit superlekker was.
Het beste nieuws is dat ik enkele ideeën heb om dit nóg beter te maken!

Teriyakikip met wortelpuree – Eerst wilde ik hier rijst en broccoli bij maken,
maar ik had – heel vreemd – al eventjes zin in wortelpuree. En de pureepatatjes pasten ook perfect.
Volgens Merlot was het zelfs beter dan dat het met rijst zou zijn geweest.
Maar mijn liefje vind mijn gerechten altijd meteen perfect. Als ik dit eerst met rijst had gemaakt, zou hij zijn bedenkingen hebben gehad bij patatjes. Sowieso. Dat is één van de redenen waarom ik hem zo schattig vind.


Teriyakikip met wortelpuree – Eventjes experimenteren met de bordschikking.
Als iemand een tip heeft voor een goed boek over ‘food styling’ en ‘food photography’, zou die delen lief zijn!


Mer bracht wat asperges mee… Genoeg voor vijf keer twee!
Ook de mooie pastelblauwe ovenschotel is een cadeautje van haar.


Met 55 waren ze, de witte staven goud. Ik schilde en blancheerde ze, en stopte ze in porties in onze diepvriezer.

Asperges met roerei, gerookte zalm en citroenpasta – Een deel ervan belandde dat weekend al op ons bord,
samen met een roereitje, wat gerookte zalm en een superlekkere citroenpasta.


Asperges met roerei gerookte zalm en citroenpasta – De uitdaging is om elke keer een ander aspergegerecht
te maken. Het eerste was er eentje om goed te onthouden. Zo lekker dat zelfs de zon kwam piepen!
Al zou een kleine pastasoort een beter idee zijn geweest. Nu was een vork, een mes en een lepel nodig.

Spaghetti – Ah, spaghetti… Ik hou van ontzettend veel dingen, maar een gewone spaghetti blijft volgens mij voor altijd mijn absolute topfavoriet. Maar wel enkel de mijne, hé. Ik zal bijvoorbeeld nooit spaghetti bestellen op restaurant, want die van iemand anders is nooit zo lekker als die van mij. Jamais.

Insalata Tricolore – Hoe laat je een gigantische bos basilicum snel verdwijnen voor hij slap wordt?
Juist ja… pesto! Een evergreen’tje bij een rood-witte Caprese.


Pasta pestoroom‘Wat krijg je als je room bij pesto zou doen?’ Pestoroom, ah ja!
We hadden nog een beetje pesto over van de Insalate Tricolore, maar niet genoeg voor een gewone pasta pesto voor twee. Merlots idee om er wat room bij te doen, was geniaal. Vooral omdat we ook nog een scheut room in de ijskast hadden staan van vorige week. Ik ben een sucker voor restjes wegwerken! En ook onze laatste twee tomaatjes verdwenen in deze pasta, want geen groentjes, dat gaat gewoonweg niet in dit huisje.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.